När Coronaviruset slog till med full kraft mot hotell- och restaurangbranschens anställda, fick samtidigt dagligvaruhandeln ett skriande behov av personal. Boosta, som arbetar dagligen med båda branscher ville göra något konkret för att hjälpa. Tillsammans med video-rekryteringsföretaget Yobber skapade man en sajt där varslade kandidater snabbt kan komma i kontakt med företag som söker personal. Med tanke på det akuta behovet lade Boosta och Yobber allt annat åt sidan och skapade ett nytt verktyg för rekrytering på bara 24 timmar. För att respektera den sociala distansering som arbetet mot smittspridning kräver sker rekryteringsprocessen online.

Den senaste statistiken från Arbetsförmedlingen visar på en kraftigt ökande varseltakt. Hotell- och restaurangbranschen är en av de mest drabbade. Företrädare för dagligvaruhandeln som normalt har en hög arbetsbelastning och kort om tid för att rekrytera sitter nu i en näst intill omöjlig situation med personalbrist och högt tryck på butikerna. Detta problem har sajten löst genom att lägga upp en bas av kandidater som presenterar sig själva med en kort film. Butikerna kan sedan kontakta lämpliga kandidater vidare via tjänsten online.

– Att skapa onormalt bra möten mellan personal och kund är vår grej på Boosta. Och plötsligt fick vår paroll en helt ny innebörd. Nu ställer vi snabbt om för att tillmötesgå branschen. Nu blir det onormalt bra möten mellan arbetsgivare och personal ett tag framåt istället. Att hålla livsmedelskedjan igång och motverka arbetslösheten är högt prioriterat. Vårt breda kontaktnät gör att vi kan vara del i att överbrygga behoven mellan branscher som varslar och branscher som rekryterar, berättar Emil Boson, VD på Boosta.

Boosta och Yobber har nu gemensamt lanserat två initiativ för att matcha företag med kandidater;

1) Alla företag erbjuds gratis åtkomst till Yobbers snabbt växande kandidatbas. Samtliga kandidater har en videohälsning med för att screeningen ska gå så smidigt som möjligt: https://www.yobbercareer.com/formular-handlare

2) På https://www.yobbercareer.com/yobberboosta kan kandidater som friställts från restauranger och besöksnäringen smidigt registrera sig och skicka med en kort videohälsning.