Varje år listar Karriärföretagen de 100 arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. I år har Amendo tilldelats utmärkelsen och hamnar därmed på listan över Karriärföretag 2020.

Karriärföretagen utser varje år de 100 arbetsgivare i Sverige som anses vara mest attraktiva för studenter och young professionals att göra karriär på. Målet är att förenkla för unga talanger att hitta sin nästa arbetsgivare och samtidigt lyfta företag som erbjuder en bra start på karriären och har ett framgångsrikt employer branding-arbete.

– Att attrahera framtidens kompetenser är kärnan i vårt arbete! Vi vill bygga vår kommunikation och vårt employer brand på att vara ärliga, transparenta och tydliga, i allt från hur vi formulerar våra jobbannonser till hur vi syns i sociala medier. Sen hoppas jag att vår arbetsglädje och att vi verkligen gillar att arbeta med människor märks – våra medarbetare är våra bästa ambassadörer och det är de som sprider vårt varumärke! säger Erika Brännström, HR-chef på Amendo Group.

Juryns motivering till att Amendo har tilldelats utmärkelsen lyder:

”Med sin förmåga att identifiera och utveckla kandidater utför Amendo ett utmärkt Employer Branding-arbete. Genom en stark företagskultur och hög kompetens kan varje medarbetare känna sig trygg och välkommen. Härmed utses Amendo till ett av Sveriges Karriärföretag 2020.”

Tack vare en tydlig nisch inom ekonomi, bank, finans och försäkring har Amendo byggt upp både ett relevant kandidatnätverk och gedigen kunskap om branschen. Cecilia Mannheimer, vd på Amendo, är stolt över utmärkelsen.

– Vi på Amendo är oerhört stolta och glada över utmärkelsen då det skickar tydliga signaler om hur våra kandidater och kunder upplever vårt arbete i att tillsätta rätt kompetens till rätt uppdrag. Vi lägger ned mycket arbete på att förstå våra kunders kompetensväxlingsbehov och framtidens kompetenser inom vår nisch. Därför känns det extra roligt att man upplever oss som ett attraktivt karriärföretag, säger Cecilia Mannheimer.

För att få utmärkelsen krävs att företaget lever upp till Karriärföretagens kriterier och därefter granskas av en jury. Utmärkelsen har delats ut till företag, myndigheter och kommuner i Sverige sedan 2011.

Om Amendo Group

Amendo Group har sedan 2001 arbetat med rekrytering och konsultuthyrning. Koncernen består av Amendo Bemanning & Rekrytering samt Lagotto Executive Search & Interim
Amendo är nischade inom ekonomi, bank, finans och försäkring och arbetar med tjänster på alla nivåer. Amendo har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall med verksamhet i hela landet.
Lagotto arbetar med executive search och interim management för nyckelkompetens på strategiskt hög och affärskritisk nivå.