Headhunting är ett begrepp som en del av oss har kommit i kontakt med. Alla blir glada, förväntansfulla, och kanske lite malliga, när vi någon gång blivit kontaktade av en rekryterare som säger att man är intressant för ett uppdrag. Att de är nyfikna att få höra mer om ens erfarenhet och styrkor och att de har som uppdrag att hitta en kandidat till ett mycket profilerat jobb. När vi får ett sådant samtal om möjlighet till en högre lön, ett steg upp i karriären, mer ansvar, fler förmåner, har vi nog svårt att inte lyssna vidare på vad rekryteraren har att erbjuda.  

Headhunting innebär i korthet att kontakta personer som inte har sökt ett jobb aktivt. För högre chefer används ett begrepp som Executive Search men i sak är det nästan samma tillvägagångssätt. Att som headhunter leta upp personer som har den kompetens och de egenskaper som efterfrågas för en viss tjänst.

Det gäller oss. Du och jag, vi med vanliga jobb. – Men hur skulle du känna dig om du, minst en gång i veckan, under 20 års tid får samma fråga om och om igen från olika headhunters/ rekryterare?

Sven Göran Eriksson har befunnit sig på toppen: Vi som idag beundrar Jurgen Klopps energiska attackfotboll och Pep Guardiolas taktiska slughet minns ”Svennis” kyla där han lugnt satt kvar på tränarbänken med ett belåtet leende när det avgörande målet kom i den 89e minuten. I över 30 år befann sig Sven Göran Eriksson i den yttersta toppskiktet av tränareliten. 

Om ni vill fördjupa er om Svennis har ni hans biografi här:
Titel: Min Historia Sven-Göran Eriksson 
Förlag: Norstedts 
Fotograf: JH Engström

Sven Göran Erikssons samtliga 18 uppdragsrekryteringar.

1977–1978 Degerfors
1979–1982 IFK Göteborg
1982–1984 Benfica
1984–1987 Roma
1987–1989 Fiorentina
1989–1992 Benfica
1992–1997 Sampdoria
1997–2001 Lazio
2001–2006 England (förbundskapten i landslaget)
2007–2008 Manchester City
2008–2009 Mexiko (förbundskapten för landslaget)
2009–2010 Notts County FC (sportchef)
2010          Elfensbenskusten (förbundskapten för landslaget)
2010–2011 Leicester City
2012          Tero Sasana, Thailand (rådgivare och teknisk direktör)
2013          al-Nasr, Förenade Arabemiraten (teknisk direktör)
2013–2014 Guangzhou R&F, Kina
2014–2016 Shanghai SIPG, Kina

Sven Göran Erikssons första tränaruppdrag var som assisterande tränare till Tord Grip i Degerfors IF. När Tord Grip blev assisterande tränare i Sveriges landslag 1977 tog Eriksson över huvudansvaret. Han blev därigenom uppmärksammad av IFK Göteborgs ledning som engagerade honom som tränare.  När sedan IFK Göteborg hade de lyckosamma åren och gick till semifinal och final i UEFA cupen började agenterna höra av sig. Där och då började resan ut i världen och samtalen som inleddes med Signore Eriksson eller för all del Mr Eriksson. 

”En gång i tiden hade agenter flera spelare, idag har spelare flera agenter”

Sven Göran Eriksson har genom alla år blivit omskriven i media, för det mesta hyllad, men även sågad. Han valde sitt yrke själv men visste givetvis inte vilken uppmärksamhet hans vägval skulle skapa. Under många år var han den tränare i världen som det skrevs mest om och som flest agenter ringde till. 

Sven Göran Eriksson berättar

– Klart det har varit jobbigt många gånger att alltid bli kontaktad. Alla har det bästa erbjudandet och alla påstår att de har dom bästa kontakterna och att de känner alla inom fotbollsvärlden. Jag har dock alltid svarat och försökt bemöta alla agenter med en vänlig ton. Jag är uppfostrad så och dessutom är jag från Värmland, vi är vänliga! Man måste bemöta sin nästa som man vill bli bemött själv, jag har alltid försökt leva upp till det, vara vänlig men bestämd när det behövs.

– Den enda gång det var lite lugnare var när jag var förbundskapten för Englands landslag i fem och ett halvt år, då var det en lugn tid, inga agenter hörde av sig. De förstod att jag inte skulle byta bort det jobbet. Men så fort jag hade avgått började telefonen ringa igen. 

Har du aldrig skickat in ditt CV eller gett en hint till några av dina agenter om att höra sig för om ett tränarjobb?

– Jag har aldrig sökt ett jobb i hela mitt liv.  Alla mina uppdrag har tillkommit genom de resultat jag har uppnått. Jag har aldrig gått igenom några traditionella anställningsintervjuer, aldrig suttit ner och genomfört några tester eller blivit analyserad. Det närmaste jag har kommit en intervju är att jag träffat ägaren eller ordföranden i klubben eller landslaget under en middag eller något annat sammanhang. Men egentligen handlade det då bara om att träffas för att prata om villkor och kontrakt.

– Den enda gången jag kan minnas att jag genomgått någon form som liknar en intervju var när jag blev tillfrågad om jobbet som Nigerias förbundskapten 2010 inför VM i Sydafrika.  

– Jag åkte ner i tron om att jag skulle träffa landslagsförbundets ordförande och att det egentligen bara var kontraktsformaliteter som vi skulle gå igenom. Men när jag kom fram var det flera tränare som hade fått samma inbjudan, bland annat Lars Lagerbäck. Jag blev väldigt överraskad, men fann mig ganska snabbt. 

– Efter ett tag blev jag inkallad i rummet med ordförande som deklarerade att de vill ha mig som tränare, men med förbehållet att min lön skulle delas upp i två delar. 
En del som jag fick in på mitt konto och en annan som skulle sättas in på ett annat konto som inte var i mitt namn. Där tackade jag nej på stående fot. Jag anade att något inte gick rätt till berättar Sven Göran Eriksson.

Att starta ett företag och skriva på sin hemsida att man är specialist på rekrytering, interim-search och headhunting kan vem som helst göra. Det finns ingen restriktion kring vad man får kalla sig och förmedla för budskap. Det finns ingen granskning eftersom det inte finns något certifieringskrav. Både Sven Göran Eriksson och jag kan imorgon bli rekryterare. 

Samma sak gäller fotbollsagenter eller förmedlare, som man valt kalla yrkeskåren med ett mer nutids- betonat epitet. Det enda man behöver göra är att betala in en ansökningsavgift till fotbollsförbundet så vips, är man en registrerad agent. – Lycka till-  kör hårt, du har ett yrke! 

Kan det vara fler agenter som förhandlar under en anställningsprocess?

– Om du tar en bra tränare eller spelare i en ganska hög liga, då tror jag inte att dom har en agent utan att det är flera som sköter deras affär. En agent som representerar köparens klubb, den andra representerar den säljande klubben och så har tränaren minst en agent med sig vid förhandlingsbordet. Alla dessa agenter eller ”förmedlare” som man nu valt att kalla yrket delar på kommissionen i slutändan. Den procentuella fördelningen på arvodet däremot är aldrig densamma, den förhandlar man om. 

”Alla har inte rent mjöl i påsen” 

Vi pratar vidare med ”Svennis” och får en beskrivning över hur hans yrke och hela fotbollsvärlden har förändrats. Det är något i hans röst och hans sätt att måla upp tiden i Italien och England som får mig att förstå att han tycker att all utveckling inom fotbollen inte blivit bättre.

– Det var mycket lugnare förr. Idag är alla värvningar en enorm business. Har du förmånen att som agent ha en bra spelare, lever du ganska bra på det. Men tyvärr finns det idag en överetablering av agenter på marknaden och många kämpar och sliter då konkurrensen är stenhård. Det blir många skumraskaffärer där inte spelaren, tränaren eller klubben är i fokus. Istället är det agentens provision som är det viktigaste berättar Svennis.

– Vad det sen beträffar själva fotbollen har det även där hänt så oerhört mycket bara under de sista 10 åren i fotbollsvärlden. När jag var i Manchester City hade vi en analytiker som analyserade våra matcher och även tittade på rekryteringar som kunde vara aktuella. Han hade total kontroll över all vår analysverksamhet.

– Idag har Manchester City minst hundra analytiker som jobbar med olika typer av analyser och scouting mm. Den delen har vuxit enormt. 

”I IFK Göteborg tejpade jag spelarnas fötter, vi hade en målvaktstränare och en biträdande tränare- inget mer. Så var det då! Samhället förändras” 

Hur mycket tjänar man som en agent? Finns det något genomsnittligt arvode på internationell nivå?

– Det ändras med tiden och åren men jag gissar att agenterna tar 10% av försäljningssumman eller av spelarens lön. Det antar jag är det normala men det finns säkert ett högre och lägre belopp beroende vem man representerar och till vilken klubb han går till.

– Vissa agenter har en enorm makt idag. En agent kan i princip sparka en tränare på grund av att han inte vill ha den spelare som agenten föreslår. Har agenten bra kontakt med ägaren så kan han lyssna mer på agenten än på tränaren. På internationell nivå är det nästan alltid ägaren som bestämmer vilka tränare som skall köpas in. 

– Under alla mina rekryteringsprocesser har ägaren varit den som bestämt och den som jag eller min agent har förhandlat med. Med ett undantag!

Sven Göran berättar att under hans andra sejour som tränare i Benfica blev uppringd av Sampdorias ägare. Han övertalar ”Svennis” att de ska träffas och han åker till Monaco. Där sitter ägaren tillsammans med Jan Luca Vialli och Roberto Mancini. Svennis beskriver ingående händelseförloppet och samtalet med att ägaren berättar om hur lite han kan om fotboll och en tränares roll. Han har lyssnat på Vialli och Mancini som hade tjatat och övertalat honom att träffa Sven Göran för att anställa honom som tränare. De åt lunch och pratade med varandra och efter två timmar skrev de på ett anställningsavtal.

– Förmodligen har det skrivits anställningsavtal i er bransch eller bland andra chefer som rekryteras i näringslivet på olika restauranger, men jag tror inte att det har komponerats och undertecknats med en kulspetspenna på en servett som vi gjorde i Monaco.  Jag är nog ganska så ensam om det säger Sven Göran Eriksson. 

Hur är det med lönen, arvodet? Det är givetvis en av flera anledningar till att man väljer att byta jobb. Du har gjort det 18 gånger under din karriär, har det varit en del av anledningen?

– Under en lång tid i min karriär blev jag erbjuden så mycket pengar att jag tyckte det var mer än bra. Men sen när jag började mina uppdrag i Kina förväntades det att jag skulle förhandla. Det ligger i deras natur på något sätt att de nästan krävde att jag skulle komma med ett motbud för att de skulle bli nöjda. Men självklart har lönen spelat in men jag har aldrig tagit ett uppdrag bara på grund av ett högt arvode. Det har aldrig varit min drivkraft. 

Vad är den konstigaste eller mest udda förmån du fått?

– Notts CO:s två engelsmän som bodde i Bahrain kontaktade mig via en agent och ville ha mig som tränare i Notts CO. Uppdraget att ta laget från League Two till Premier league. Jag fick ett anbud att välja vad jag skulle arbeta med i klubben. Välj vilken post och titel du vill ha, berättade de. Tränare, president, klubbchef, välj själv.

– Min lön skulle jag få i aktier i klubben i London och på New York-börserna. Jag kollade upp allting med fotbollsförbundet och med andra instanser och allting så bra ut. Jag kunde göra vad jag ville och sköta klubben hur jag ville, det var ”min” klubb.  Jag hoppade på jobbet och startade. Men så en dag, efter några månader, var dom bara borta och inga pengar fanns kvar. Där stod jag med Tord Grip, som var lite inblandad med en fotbollsklubb utan ägare. Vi gav bort klubben till en engelsman för att rädda klubben att gå i konkurs. 

“Jag kunde ha tränat Maradona”

Finns det något tränarjobb som du ångrat att du inte tog?

– Inget direkt jag ångrar men nu när man ser tillbaka skulle jag kanske inte valt att ta förbundskaptensjobbet i Mexiko. Inte för själva jobbets skull, det öppnade upp för andra tränarjobb på andra kontinenter. Det jag inte visste då var, att när man inte varit verksam i Europa på länge ses man inte längre som en topptränare. De riktigt fina jobbet i toppklubbarna uteblev efter det.

– Sen är det väl egentligen inget jag ångrar men jag kunde valt Barcelona istället för Roma 1984, då hade jag fått förmånen att träna Maradona. Eller så kunde jag valt Bayern Munchen istället för Sampdoria 1992. Men italiensk fotboll var bäst i världen under denna period så valet kändes ganska lätt just då. 

Ser du likheter med ditt yrke som tränare med en VD roll inom näringslivet?

– Som i alla yrken måste du ha kontroll och insikt i alla delar inom ditt företag eller klubb. Du måste skapa dig ett eget ledarskap som går ut på att kommunicera och lyssna in alla i organisationen. Jag tror det är ganska så likartade roller.

– Om du har en chefsposition eller är VD måste du veta vad du själv kan och vad du är bäst på. Detta ska du utnyttja och överlåta till din organisation att ta hand om andra delar som du inte behärskar lika bra. De chefer/tränare som vill göra allt, som tror de klara av allt är inte långvariga på sina poster och resultaten uteblir nästan alltid. Delegera och var ärlig mot dig själv, då lyckas du bäst.

– En ledares roll handlar om att förmedla en väg framåt att få alla att dra åt samma håll. Jag tror att motivationens makt är viktig.

– Ta Jurgen Klopp som exempel. Han har i flera intervjuer sagt att han inte är en bra taktiker eller tränare för den delen heller. Men han kan motivera sina spelare och han är en fantastisk inspiratör, en ledare som får hela gruppen med sig. Se bara hur man kramar varandra och skrattar tillsammans efter varje match. Jag tror att det är 100 % ärligt. Spelarna skulle nog dö för honom ute på planen och för sitt klubbmärke. Här har Klopp lyckats med att få alla att dra åt samma håll. Uppnår man det är det enkelt att vara ärlig med att avslöja sina brister. Han vet att han har en stab med många hjälptränare och andra personer som är specialister på det han inte är bra på. Det gäller även för ledare på företag, att omge sig med personal som är experter.

– En annan stor ledare var Giovanni Trapattoni som jag hade mycket med att göra i Italien. Taktiskt sett var han inget geni alls. Men att motivera spelare var han mästare på. På måndagarna, när det var en vecka kvar till nästa match, började han redan på uppvärmningen att prata med killarna om att på söndag- då ska vi slå Milan. Då är det måndag, söndagen då matchen skulle spelas var långt borta. Han fortsatte hela veckan att mentalt gjuta in modet och tron på seger.

– Skillnaderna i att bli rekryterad som VD på ett stort företag är att du i regel får anpassa dig efter att du redan har en ledningsgrupp och stab som väntar på att få jobba med dig. Som tränare har du ditt eget folk som du tar med dig vid ett uppdrag. Dessa personer känner du väl och ni är ett team. Då blir det mycket enklare att implementera nytt spelsystem och ta ut en ny färdriktning än att försöka förmå den gamla personalen att ändra sin syn. 

Hur tänker man som tränare när man vill rekrytera en spelare till sitt lag?

– Det är oerhört viktigt att du köper en bra spelare men ännu mer viktigare att du köper in en bra människa. Det låter lite som slavhandel när jag beskriver det hela men anpassa det till en anställning i ett företag så förstår man bättre. Fotboll är ett lagspel, speciellt när man köper de stora namnen. Spelarna måste tänka på laget/företaget, på klubben. Alla måste passa in i strukturen. Nyckelspelarna vet att de är lagets stjärnor. De ska leda laget framåt men det kan endast ske om jag som tränare får hela laget med mig och att vi spelar för varandra och inte var och en för sig själv.

– Jag har värvat hundratals spelare. Två gånger har jag misslyckats med mina värvningar. Zbigniew Boniek i Roma och Hulk i Kina. Jag rök ihop med bägge just för att de inte kunde anpassa sig för lagets bästa. I bägge fallen slutade det med att jag gick och de blev kvar. Det var det jag menade med att agenter och även spelare kan få en tränare sparkad om de har kontakter med klubbägaren. 

Hur är det idag med anbud och telefonsamtal från agenter?

– Än idag hör agenter av sig. Nu senast var det några agenter från Asien som hörde av sig i januari med flera uppdrag och förslag. Men sen Coronan kom har det varit tyst. 

Så du är arbetslös! Är du inskriven på arbetsförmedlingen?

– Nej, det är jag inte! Jag har så jag klarar mig och väntar in ett bra förslag och anbud!

Om ni vill fördjupa er om Svennis har ni hans biografi här:
Titel: Min Historia Sven-Göran Eriksson 
Förlag: Norstedts 
Fotograf: JH Engström

Dejan Smiljanic
Branschen.se
[email protected]
0706-775076