Charlotta Skogar är nyanställd Senior konsult på Novare Search & Selection och ingår i tech-teamet.

Hej Lotta! Välkommen till Novare!
– Hej och tack!

Hur kom det sig att du sökte dig till Novare?
– Novare har länge varit ett intressant bolag som jag sneglat på och som jag har från olika håll hört gott om både vad gäller företagskultur, professionalism och mängder med fina rekryteringar. Att det dessutom ryms ett antal spännande bolag inom Novare med stort socialt hjärta, ger mig ytterligare dimension och mening i jobbet. Jag var inte alls i ”jobbytartankar” men blev uppringd från Novare med frågan om jag kunde tänka mig ett första möte vilket jag tackade ja till, det är jag glad för idag!

Vad har du för bakgrund?
– Jag har gjort allt möjligt, jobbat inom hotell och restaurang, turistnäringen, som egen konsult och sedan drygt 10 år jobbat med rekrytering inom IT/Tech. Jag är systemvetare i botten och tycker IT/ Tech är ett otroligt spännande område med nya roller, nya tekniker och högt tempo.

Du har en lång erfarenhet av rekryteringsbranschen, hur tycker du att branschen har utvecklats under dina år?
– Jag är kanske mest förvånad att den inte förändrats så mycket givet all den digitala utveckling vi ser runt oss. Mänskliga möten är svåra att ersätta med digitala lösningar och jag vill tro att det vi gör som rekryterare har ett stort värde. Att delar av processen förenklats med lättare sökverktyg, kommunikationsverktyg samt smidigare tester med mera gör att vi kan lägga fokus på det vi är bra på, matchningen! Hur det blir framöver blir spännande att följa!