Vi på Novare Leadership Academy är glada över att välkomna Christina Andersson som ny kollega till vårt team! Christina tar rollen som COO & seniorkonsult och kommer in med stor erfarenhet av att driva digital utveckling för ledare och företag.

Vad har du gjort innan du kom till Novare Leadership Academy?

– Jag har varit på Hyper Island och byggt upp deras business to business-del. Jag bodde utomlands under många och startade två av deras hubbar, en i UK och en i Singapore. Innan Hyper Island var jag tio år i reklambranschen och jobbade på reklambyråer som TBWA och M&C Saatchi. Det är verkligen spännande att ha följt hur digital media och produkter har utvecklats de senaste 20 åren och jag är glad över att jag fått följa den resan på nära hall under så lång tid.

Vad kommer du att jobba nu?

– I och med att min bakgrund är i digitaliseringen av företag och organisationer kommer jag vara med och driva den delen i våra olika program. Min primära roll är som COO och seniorkonsult och jag kommer ansvara för Cheetah Disruptive Innovation Program, vår satsning för seniora förändringsledare, samt Novare Sustainable Business Program där vi jobbar konkret med att få ut hållbarhetsfrågorna i affären. Jag kommer även försöka ha ett öra mot marknaden och för att förstå vad som behövs och hur vi kan fortsatt vara relevanta, i dessa speciella tider mer än vanligt.

Varför valde du att komma till Novare?

– Främst möjligheten att jobba med ett fantastiskt team och välrenommerade ledarskapsprogram! Jag lockades av att få vara i ett sammanhang som är väldigt nära både näringslivet och behoven i samhället. Beredskapslyftet är bara ett av många exempel på hur snabbt Novare-gruppen går från tanke till handling och skapar möjligheter för många människor.

Vad brinner du för i rollen som ledare?

– Att skapa möjligheter och det inkluderande ledarskapet

Har du några generella lärdomar som är bra för företag att ha med sig på deras digitaliseringsresor?

– Att det handlar om människorna, men också om tekniken. Jag ser att det handlar mycket om att våga prova nya tekniker för att på riktigt förstå hur dessa kan nyttjas och vilket värde de kan tillföra. Att vara öppen och, testa och lära sig nya saker hela tiden!

Vad gillar du att göra när du inte jobbar?

– Jag tycker om att yoga och rida, det är viktiga komponenter i mitt recept för personlig hållbarhet. Vi har även skaffat en båt nyligen, så i sommar blir det staycation i sommar med sambon och vår tvååring.

Susanne Ekström, vd Novare Leadership Academy:

– Med Christina på plats är vi nu än mer rustade att i dessa tider hitta nya digitala lösningar för ledarutveckling och re-skilling samt fortsätta utveckla vår befintliga programportfölj. Jag ser mycket fram emot att fortsätta bygga detta bolag in i framtiden med Christina, avslutar Susanne Ekström, vd på Novare Leadership Academy.