intervjuroboten Tengai
intervjuroboten Tengai

TNG, specialister inom fördomsfri rekrytering och bemanning, blir första svenska återförsäljaren av intervjuroboten Tengai och dess mjukvara, utvecklad av Tengai AB.

I sommar lanseras nästa version av intervjuroboten Tengai. Den uppdaterade HR-tech plattformen kombinerar beteendevetenskap och avancerad robotteknik med en ny fördomsfri intervjumjukvara. Slutprodukten är en objektiv och datadriven intervjuplattform med en unik kandidatupplevelse, där intervjuprocessen är strukturerad och validerad.

Det innebär att Tengai ökar upp träffsäkerhet och effektivitet i anställningsintervjuer, minskar mänsklig bias samt kortar ledtider i rekryteringsprocessen då fler intervjuer kan genomföras per dag.

I samband med lansering av den nya produkten, och som en del av Tengai AB’s försäljningsstrategi, har företaget valt att arbeta med återförsäljare. Rekryterings- och bemanningsföretaget TNG Group AB blir företagets första återförsäljare.

– Det känns både roligt och spännande att bli världens första återförsäljare av Tengai, säger Åsa Edman Källströmer, VD på TNG och fortsätter: Tengai kan nu på egen hand genomföra automatiserade intervjubedömningar för att säkerställa framtida arbetsprestation. Robotintervjuerna är helt klart svaret på hur man kan modernisera den klassiska anställningsintervjun och göra den mer fördomsfri. Med Tengai kan man på vetenskapliga grunder jämföra och välja ut de bästa kandidaterna, utan att använda magkänsla. Jag är övertygad om att Tengai kommer bidra till en mer hållbar arbetsmarknad, vilket är helt i linje med vår vision på TNG.

Rollen som återförsäljare innebär att TNG kommer att sköta försäljning, installation, drift och support av intervjurobotar och mjukvara till företag på den svenska marknaden. Uppbyggnaden av återförsäljningsorganisationen på TNG kommer att ledas av Martin Sundler.

– Det känns riktigt bra att TNG valt att ta sig an rollen som återförsäljare i Sverige, säger Elin Öberg Mårtenzon, VD på Tengai AB som fortsätter: TNG kan produkten och förstår vikten av att utmana den klassiska och ofta ganska fördomsfulla anställningsintervjun. Företaget har dessutom en gedigen och medveten kundbas som nu erbjuds produkten. De är ju också det företag i Sverige som idag, med all sin erfarenhet, bäst kan och brinner mest för innovativ, objektiv och fördomsfri rekrytering.

Läs mer om Tengai och dess erbjudande här.

Lite bakgrund:
Tengai utvecklades ursprungligen av en grupp anställda på TNG:s innovationslabb TNGx. Visionen var att kombinera företagets 15-åriga erfarenhet av fördomsfri rekrytering i en mångfalds- och inkluderingsmjukvara och modernisera intervjuprocessen genom att skapa en mer fördomsfri, datadriven och objektiv intervjuprocess med en helt unik och rättvis kandidatupplevelse. I juni 2019, avknoppades Tengais verksamhet till ett eget bolag Tengai AB, med syfte att kunna fokusera och utveckla produkten för att säljas globalt. 

Relaterade länkar