Ibland blir det inte riktigt som man tänkt sig

Dejan Smiljanic VD branschen.se
Dejan Smiljanic VD branschen.se

I november 2019 påbörjade vi arbetet med att sondera den terräng som beskrivs som Sveriges arbetsmarknad. Vi pratade med ett 10-tal branschföretag och andra personer kopplade till marknaden för att få respons på vår idé –

Att skapa en oberoende branschsite om rekrytering och bemanning. En sida som belyser och tipsar kunder, HR avdelningar, chefer, företagare, om rekrytering och bemanningsmarknadens aktörer. Helt enkelt en site som vägleder kunder till att hitta rätt rekrytering och bemanningsföretag. Samtidigt som branschen.se är ett marknadsföringsfönster för branschens företag att nå ut med information, annonser, bloggar, artiklar till presumtiva kunder.

Det enda vi hörde var – intressant, behövligt, behovet är stort, bra att ni samlar branschen, kör på.

I mars månad hade vi mycket kvar att göra. Kodning av sida, uppdatera branschregister, sätta profilen, påbörja artiklar och reportage, anställa journalister, kontakta referenskunder mm. Men vi hade en plan och vi såg möjligheten att hinna med allt till den 14 juni då vi skulle starta upp branschen.se med ett stort lanseringsparty i Stockholm. Lokalen var bokad och vi skulle precis börja planera för vilka som skulle bjudas in.

Men så i hände det som vi alla blivit drabbade av.

Vi lägger ut!

Inom några dagar samlades alla på bolaget och enades om en väg framåt. Vi satsar all vår kraft på att tidigare lägga branschen.se – Vi var alla överens.

Under två veckor arbetade vi intensivt dag och natt med sidans olika delar och den 1 april la vi ut branschen.se

Helt utan yttre finansiering, inte en krona i annonsering, med en hundraprocentig organisk tillväxt och utan att ha varit helt klara med vår produkt, har vi lyckats få 101 860 läsare från den 1 april till och med den 30 juni. En fantastisk siffra och en överväldigande respons. Ca 80 % av våra läsare kan relateras till rekrytering och bemanningsmarknadens kunder och 20 % utgörs av personer inom branschen.

Förutom den stora mängd läsare, är vi dessutom tacksamma och glada över de positiva tillrop ni har gett oss i form av uppmuntrande och vägledande mail och samtal. Ni är anledningen till att vi den 15 februari 2021 lanserar rekrytering och bemanningsmarknadens stora Branschgala Recruitment Awards 2020.

Tack alla läsare och annonserande företag som varit med oss från start

Nu behöver vi två veckors ledighet för att komma tillbaka med nya krafter.

Efter semestern inleds en aktiv period i att utveckla branschen.se. Nya artiklar skall skrivas, annonser och reportage skall läggas ut och lanseringen av Recruitment Awards 2020 skall påbörjas.

Vi ses snart igen

Dejan Smiljanic

Branchen.se