De svenska fjällföretagen mönstrar inför årets vintersäsong och söker fler än tusen säsongsarbetare. Tisdagen den 18 augusti arrangerar Arbetsförmedlingen en digital fjällmässa som ger arbetssökande möjligheter att träffa ett tiotal arbetsgivare online.

– Den stora fördelen är att arbetssökande från hela landet kan delta, var de än befinner sig. Tidigare har den intresserade behövt resa till någon av de orter där vi haft en fysisk fjällmässa. Nu räcker det att ha en internetuppkoppling, säger Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten.

Jobbchansen Online Fjällmässan består av två delar, webbsändning och snabbintervju.

Arbetsgivare från fjällvärlden presenterar drygt tusen lediga tjänster som ska tillsättas inför vintersäsongen. Under sändningen svarar de på frågor från de arbetssökande i chatten. De arbetssökande kopplar upp sig där de befinner sig. Det enda som krävs är en dator, mobil eller surfplatta med internetuppkoppling.

Efter sändningen kan de arbetssökande anmäla sig till snabbintervjuer med de arbetsgivare och tjänster de är intresserade av. Intervjuerna sker via livevideo.

– I dessa tider med en pågående pandemi är en digital mässa optimal, deltagarna kan delta i sin hemmiljö och behöver inte trängas i en mässlokal, säger Charlotte Lindman, programledare för webbinar och poddar.

Deltagande arbetsgivare på Fjällmässan är Arjeplog hotell Silverhatten, Branäs Fritidscenter, Kläppen, Lofsdalens Fjällanläggningar, Skistar och Stöten i Sälen. Tillsammans har de omkring tusen lediga platser som ska tillsättas inför vintersäsongen. Exempel på lediga jobb är skidlärare, liftvärd, pistmaskinsförare, butikssäljare, telefonist, barnaktivitetsledare, serveringspersonal, bartender och diskare.

Dag: tisdag 18 augusti

Tid: kl. 10

Plats: online https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/hitta-jobb/jobba-i-fjallen
Mer information och kommentarer: Barbro Hellström, ambassadör för digitala möten, Arbetsförmedlingen, 010-486 56 19
Charlotte Lindman, programledare, webbinar och poddar, Arbetsförmedlingen 010-488 18 69
Presskontakt: Lotta Edman, pressekreterare, 010-488 54 21
Följ oss på Twitter @Arbetsformed