Simon Kling, VD Finance Recruitment
Simon Kling, VD Finance Recruitment

Det är med stor glädje och applåder vi presenterar Finance Recruitments nya VD Simon Kling!

Simon har tidigare varit anställt som Head of Talent för systerbolaget Talent Recruitment och kommer nu ta ett helhetsansvar för både Finance – och Talent Recruitment.

Rekryteringsbranschen har under det senaste året fått anpassa sig rejält under corona-pandemin, men genom dessa utmaningar kommer också nya lösningar.

Simon har tidigare arbetat på chefspositioner inom finansbranschen, bland annat hos Skandia, Solidar och Agasti Group. Han har lång erfarenhet av att bygga framgångsrika team och utveckla nya försäljningsmodeller. Simons ledarskap kommer initialt att präglas av nytänkande, digitalisering och framåtanda.


“Finance Recruitment går nu in i nästa fas och tar för första gången in en extern VD. Det är otroligt hedrande och spännande att få ta över ledarrollen i detta välskötta och framgångsrika bolag. Corona-pandemin har verkligen utmanat rekrytering- och bemanningsbranschen och vi har en riktigt spännande höst framför oss.”


Finance Recruitment grundades 2014 av fyra seniora rekryteringskonsulter med en tanke – att bli det självklara valet vid rekryterings- och interimstillsättningar inom ekonomi, bank och finans i Stockholm. Genom att uteslutande arbeta med tjänster inom dessa områden kan vi kalla oss specialister vilket har medfört att vi fått våra kunders fulla förtroende.

Varje rekrytering är unik. För att kunna leverera bäst värde till våra kunder och kandidater har vi valt att dela upp vår organisation i två specialistområden: Finance Recruitment och Talent Recruitment. 

  • Finance Recruitment fokuserar på specialist- och chefsroller. 
  • Talent Recruitment fokuserar på operativa och transaktionsintensiva ekonomiroller. 

Vårt fokus är på kandidaten och genom vårt kvalitativa och uppdaterade nätverk har vi tillsatt över 800 toppkandidater inom vårt specialistområde.

Vi vet själva att nyckeln till framgång är att anställa rätt personer. På fem år har vi vuxit till ca 20 medarbetare och idag omsätter vi över 120 miljoner SEK.

Med marknadens starkaste nätverk och ett tydligt fokus inom vårt specialistområde har vi erfarenheten och kunskapen som krävs för att säkerställa att rätt kandidat tillsätts rätt uppdrag.

För oss är rekrytering personligt.Finance Recruitment Sweden AB