– VILL FÅ INSPIRATION, NY KUNSKAP OCH UTVECKLING

Kvinnor som nätverkar och söker sig till affärsnätverk under pandemin har ökat. Många vill vara en del av ett sammanhang, få stöd och nya insikter. Att ha ett starkt nätverk när omvärlden förändras är viktigt och det har 4goods Business Network märkt av som nu utökar sitt program och riktar sig till alla kvinnor i landet.

Carina Sunding Marie Thorslund 4good
Carina Sunding & Marie Thorslund – 4good

4good Business Network är en del av Sveriges största kvinnliga nätverk med 32 000 medlemmar, och riktar sig till kvinnor som vill utvecklas i jobblivet, som vill fylla på med ny kunskap, energi och bygga ett större nätverk. Hittills har över 1200 kvinnor deltagit i programmet. Under corona-pandemin tvingades förändra hela affärsverksamheten med fysiska möten, och man förflyttade alla medlemsträffar till digitala zoom-möten. Nu bjuder de in alla Sveriges kvinnor till det nya affärsnätverket till en gemenskap av pepp, inspiration och nya affärsmöjligheter, och medlemmarna är inte sena att logga in.

 – Det mest fantastiska med omställningen är att det fungerar så oväntat bra att nätverka digitalt och att behovet av nätverket i dessa tider är större någonsin. Många saknar sina kollegor och att få möta sina kunder. Att då få vara en del av en gemenskap, knyta nya kontakter och skapa affärsmöjligheter genom ett starkt nätverk är viktigt, säger Marie Thorslund, en av medgrundarna till 4good Business Network.

Under de senaste veckorna har det rapporterats om ökad psykisk ohälsa bland hemarbetare och en av höstens och vinterns största utmaningar för chefer sägs vara medarbetarnas välmående, flexibla arbetsmodeller och säkring av digital infrastruktur. Källa: PwC Global CEO Survey.

– Vi har länge velat nå ut till fler och tillsammans med våra medlemmar har vi förändrat vår affär i grunden. Nu når vi alla Sveriges kvinnor, eller egentligen alla kvinnor som talar svenska i hela världen. Vi har gjort det till vår affärsmodell att utvecklas tillsammans med våra medlemmar, att testa innan det är klart och utveckla längs vägen tillsammans med medlemmarnas input. För att må bra i jobblivet behöver vi sammanhang och goda relationer. Och det känns fantastiskt att vi kan vara det sammanhanget för alla kvinnor i hela Sverige som vill utvecklas i jobblivet, speciellt nu när många jobbar hemma, säger Carina Sunding, VD och medgrundare.

Nätverket är utformat att det även passar för arbetsgivare som vill investera i sina medarbetare och ge sitt team ny energi, nya perspektiv, inspiration och kunskap.

– Vi finns till för alla kvinnor i jobblivet som längtar efter att utvecklas och vill ha en meningsfull och hållbar karriär där man känner sitt tydliga syfte. Det ständiga lärandet – eller microlärandet – blir allt viktigare i en snabb och föränderlig värld. En värld där det hela tiden ställs nya krav på vår förmåga att anpassa oss, att lära och tänka nytt och hänga med i utvecklingen. Vi vill att fler arbetsgivare får upp ögonen för möjligheten att investera i sina medarbetare och att det i framtiden blir en anställningsförmån, säger Marie.

Multi-entreprenörerna Marie Thorslund och Carina Sunding är båda grundare av affärsnätverket 4-good Business Network, ett affärsnätverk som riktar sig till kvinnor. 

På 4good ser man idag att det är allt vanligare att kvinnor går med i affärsnätverk för att få kunskap, inspiration, knyta nya kontakter och skapa affärsmöjligheter. Detta är en trend som bara blir större och större. När omvärlden dessutom förändras och många kanske saknar den fysiska arbetsplatsen är det extra viktigt att nätverka digitalt och på så sätt öppna dörrar som leder till nya möjligheter och andra sammanhang. 

https://www.aktuellhallbarhet.se/alla-nyheter/hallbarhetsarbete/vd-ar-manga-av-pandemins-samhallsforandringar-kommer-att-bli-permanenta/