Higher är en ny utmanare på den svenska marknaden för rekryteringsverktyg. SRI startades för fyra år sedan med en vision om att utmana marknaden för bakgrundskontroller. Nu presenterar de båda leverantörerna ett exklusivt samarbete med syfte att öka personalsäkerheten på svenska bolag.

Samarbetet innebär att SRI tillgängliggör sina tjänster för bakgrundskontroller och digital referenstagning genom en sömlös teknisk integration med Higher.

”Vi ser många likheter mellan SRI och Higher och är verkligen stolta över att teamet på Higher valde oss som sin integrationspartner. Vi är båda utmanare, vi har båda lång erfarenhet från rekryteringsbranschen och våra respektive tjänster och bolag grundades utifrån en idé om att förändra och effektivisera befintliga arbetssätt och processer. På SRI har vi sedan flera år tillbaka varit med och format branschen för bakgrundskontroller och personalsäkerhet och sedan ett år tillbaka formar vi branschen för digital referenstagning. Vi ser fram emot att få hjälpa även Highers kunder med att både effektivisera och öka säkerheten i sina rekryteringsprocesser,” säger Johan Hasslert, Partner på SRI.

Inom kort kommer Higher-användare att kunna hantera hela processen för beställning och hantering av bakgrundskontroller och digital referenstagning direkt i sina befintliga rekryteringsflöden. Användare kommer att kunna aktivera dessa processer med ett par klick direkt i kandidatvyn i Higher. Genom SRI:s högkrypterade tjänster sköts sedan samtyckeshantering, insamling av information och resterande delar av processen enkelt via både dator och mobil – något som går helt i linje med den toppmoderna och mobilvänliga användarupplevelsen i Higher.

”Det känns spännande och helt rätt i tiden för oss att nu även kunna erbjuda våra kunder smidig tillgång till dessa viktiga tjänster. Bakgrundskontroller är viktigare än någonsin idag och digital referenstagning ligger helt rätt i tiden just nu. Många HR-proffs och rekryterare är väldigt digitala och det finns ett stort intresse för att digitalisera traditionella, tidskrävande rekryteringsprocesser. SRI är ledande på marknaden för tjänster inom personalsäkerhet och vi är imponerade av deras otröttliga fokus på både integritet och datasäkerhet så väl som deras fokus på att skapa smidiga digitala lösningar. Därför känns valet av dem som vår samarbetspartner helt rätt och vi ser fram emot att kunna hjälpa svenska bolag att rekrytera ännu säkrare genom oss,” säger Stefan Lidén, VD på Nextu som utvecklar Higher.

Integrationen mellan Higher och SRI lanseras under hösten/vintern 2020. 

För mer information:

Johan Hasslert, Partner, SRI
Tel: 070-480 35 48
E-post: [email protected]

Stefan Lidén, VD, Nextu
Tel: 070-770 93 20
[email protected]