NXT Interim och NXT Rekrytering har agenter som hjälper företag hitta rätt kompetens, samtidigt som de hjälper riktigt duktig personal att bygga upp sina egna företag och varumärke, genom att vara deras agenter. Vi kallar det för Gig-Manager. NXT Interim har över 3000 unika kontakter inom sin nisch. Genom agilt och proaktivt arbete blir NXT Interim den naturliga agenten som sammanför skickliga egenföretagare med företag på jakt efter den bästa kompetensen för uppgiften, en win-win situation helt enkelt.

Jesper Frey Morin
Jesper Frey Morin

Branschen är under förändring, personalen vill vara mer flexibel och kunna styra sin vardag vilket många undersökningar påvisar.

Extra intressant är att i en av TRR:s undersökningar så är Gig-Manager som framtidsyrke nr 2, väldigt intressant läsning
(Läs den här…).

”Vi ska gå från att vara en innovativ utmanare i branschen till att vara de företag som alla vill slå”

Säger Jesper Frey Morin företagets VD. Som är en av grundarna till företaget NXT Interim som startade upp sin verksamhet 2018.

– NXT Interim är ett premiumbolag, som arbetar med specialister inom vår nisch med ett stort engagemang för våra konsulter och  kunder säger Jesper Frey Morin.

Jesper kommer från idrottens värld. Han var enligt honom själv en ”medioker” ishockeyspelare men som ändå värvades till några elitklubbar och var även proffs utomlands under några år. Under sin karriär hade han en agent vid sin sida som hjälpte honom med avtalsskrivning och att hitta nya möjligheter och klubbval. En agent som förde hans talan, visste hur han tänkte, vad han ville och hade kontakter rakt in till sportchefernas värld, där han presenterade Jesper som en tilltänkt förstärkning.

– Jag tror att jobbmarknaden är inne i en omstruktureringsfas som bidrar till att kandidatens marknad och förhållningssätt kommer att förändras framöver säger Jesper Frey Morin.

– Idag letar branschen mer reaktivt efter sina kandidater. Man söker med stor insats efter en kandidat till ett jobb och lägger ner kraft i att hitta rätt personer. 

Jesper kommer allt som oftast in på hur GIG ekonomin fungerar och utvecklas. Hur man inom kort kommer att se tydliga förändringar i hur vi förhåller oss till att vara Giggare istället för att söka efter en traditionell anställning.

– När GIG begreppet introducerades handlade det mest om snabba, rörliga, om jag får uttrycka mig ”enklare” jobb som man syftade på. Denna marknad finns givetvis kvar än idag, den är stor och kommer på sikt att växa ännu mer. Det vi såg när vi startade NXT Interim, var möjligheten att anpassa GIG ekonomin mot alla specialistkompetenser som finns samt de som är riktigt duktiga inom sitt område. Detta är såklart redan etablerat inom flera tjänstekategorier, men växer sig allt starkare och bredare.

– Vi vill vara företaget som hittar de bästa möjligheterna och den bästa paketeringen för både Giggare och uppdragsgivare. I vår värld betyder det att vi själva som företag vill erbjuda en unik paketering och kompetens för kandidater och företag inom områden som HR, IT, Ekonomi och finans. Det är dessa nischer vi arbetar med och som vi levererar skickliga kandidater till, spetskompetens för alla uppdrag inom vår nisch.

Hela vårt arbete grundar sig i att vi bygger upp en kunskapsbank, genom att förstå både kundens och kandidatens värld i allt från dagens och morgondagens utmaningar och behov.

– Den pågående pandemin i Sverige kommer även att bidra till att allt fler söker sig till jobb som innebär att man är Giggare.

– Idag är vi uppstartade i Stockholm, Malmö, Göteborg, Linköping och Kalmar, men har ambition att starta upp i ett par städer ytterligare. Vi passar på att investera trots tuffa Covid-19 tider.

Giggen idag är betydligt längre än tidigare. Idag kan ett och samma gigg vara i upp till tre år, det är inte ovanligt. Lite som ett proffskontrakt inom idrotten!

Upplever du något motstånd till att vara Giggare? Finns det inte inbyggt i, kanske den lite äldre generationen, en osäkerhet som gör att man vill ha en anställning med all den trygghet den traditionellt för med sig. 

– Det finns givetvis mycket kvar att göra. Men här har vi under det senaste året sett hur synen på Giggare och marknaden har förändrats. Arbetsförmedlingen har tex börjat komma till insikt att det är en marknad med nya begrepp och anställningsförhållanden som råder. Banker har börjat förstå Giggarnas värld. Här finns det redan nischade banker som vänder sig till kategorin Giggare och förstår deras situation.

– Vi som företag är med och knyter ytterligare förändringar som tryggar våra Giggare i både med och motgång, det är en del av vår unika paketering där vi tyvärr inte kan gå in på detaljer. Såklart något som hela branschen kommer ta del av, vi vill bara vara först.

Skulle du vilja påstå att ni på något sätt är unika med ert arbetssätt och modell?

– Alla i vår bransch är superduktiga och det finns väldigt många aktörer. Jag är väldigt ödmjuk inför alla våra kollegors kunskap för branschen. Skillnaden som gör att vi sticker ut är att vi har en unik paketering av hela processen där våra agenter skapar rätt förutsättningar för våra Giggare så de kan leverera de tjänster de är bäst på! Jag tror dessutom att vi är väldigt duktiga på att skapa ett engagemang mellan oss och våra Giggare. Vi är väldigt stolta över vår unika paketering som förgyller våra Giggares vardag.Vi tror på Gig ekonomin och på att framtidens konsulter har en önskan om större flexibilitet och ett större engagemang i många frågor, vi tillgodoser dessa behov genom vår unika paketering. Detta tillsammans med den digitalisering som ständigt utvecklas gör att vi snabbt kan tillgodose våra kunders och Giggares behov. Vi har skräddarsytt olika paketeringar för våra Giggare som hjälper dem att lyckas med sitt företagande så de kan fokusera på det som de är bäst på, dvs att vara specialister.

– Branschen är inne i en förändringsfas som vi är med och förändrar, det tar tid men vi har även ett rekryteringsben som heter NXT Rekrytering i verksamheten som utvecklas. Alla företag vill inte arbeta med Giggare och det lyssnar vi på såklart.

– Vi hjälper våra specialister och kunder att lyckas, genom att vi blir deras egna agenter jag är superimponerad och stolt över samtliga våra kolleger som är med på denna resa avslutar Jesper Frey Morin.