– Nu lanseras TopSkills by Cool Company

Genom TopSkills matchas företag med frilansare och konsulter inom IT/tech och creative utan långa, kostsamma och tidskrävande processer. Med några enkla klick publicerar företaget ett uppdrag och AI-motorn startar matchningen med kvalificerade frilansare. 

Melanie Temml
Melanie Temml, rekryteringsexpert på TopSkills by Cool Company.


 

Cool Company lanserar TopSkills, som är en ny typ av konsultförmedling som genom ett nytt, digitalt verktyg möjliggör för företag att matchas med frilansare och konsulter. En AI-motor scannar efter potentiella kandidater utefter parametrar som kompetens, erfarenhet och tillgänglighet för att hitta de frilansare som stämmer så väl in på uppdragsbeskrivningen som möjligt, utan långa och tidskrävande processer.

– I appen finns hundratals kvalificerade frilansare, specialiserade inom IT/tech och creative-relaterade yrken, som skapat en profil efter att vi intervjuat dem. Vilket gör att processen både blir snabb och smidig efter att uppdragsgivaren beskrivit uppdraget. AI-motorn matchar och sen adderar vi mänskliga handpåläggningen för att kvalitetssäkra processen hela vägen till slutet, säger Melanie Temml, rekryteringsexpert på TopSkills by Cool Company.

Enligt TopSkills rekryteringsexperten Melanie Temml går allt fler bolag mot att arbeta i projektform, och IT-avdelningen och verksamheten är mer sammansvetsat än tidigare vilket har skapat en större efterfrågan på frilansare och konsulter.   

– Det nya sättet att arbeta, och framförallt den takten som små och medelstora företag vill utvecklas i möjliggörs många gånger med frilansare som snabbt kan komma in med sin spetskompetens. Det kan handla om såväl en digitalisering inom företaget, som att lansera en ny kampanj, säger Melanie.

Digital tjänst med mänsklig kompetens
TopSkills är en ny tjänst framtagen av egenanställningsföretaget Cool Company genom vil. I samband med lanseringen av TopSkills har de dessutom tagit in ny expertis inom rekrytering för att ytterligare kunna säkra tjänstens kvalitet. Varje frilansprofil som registrerar sig screenas av en rekryteringsexpert, en så kallad TopSkills-agent, innan hen släpps in i appen, på det sättet säkerställer man att varje profil har den typ erfarenhet och kompetens som kan matchas med uppdrag.

– Vi screenar alla genom korta intervjuer innan de släpps in i appen. Vi vill kunna säkerställa redan i ett tidigt stadie att frilansarna är den typ av kandidater som håller både den nivån och har den typ av expertis som våra kunder efterfrågar, säger Melanie Temml.

För företag är det kostnadsfritt att publicera uppdrag och få frilanskandidater presenterade. Det är först när frilansaren fakturerar för uppdraget som företaget betalar en procentandel som förmedlingsavgift till TopSkills.


Så fungerar TopSkills

  1. Gå till https://topskills.com/foretag/
  2. Posta ett uppdrag genom en kort beskrivning av era behov
  3. En TopSkillsagent kontaktar dig inom 24 timmar

Om Cool Company

Cool Company Skandinavien AB är ett egenanställningsföretag som förenklar och effektiviserar administrationen för konsulter och frilansare så att man kan fakturera utan eget företag. Över 60 000 frilansare har redan fakturerat genom Cool Company.
För uppdragsgivare erbjuder Cool Company möjligheten att anlita kompetens som man själv valt, utan att behöva anställa då Cool Company tar hela arbetsgivaransvaret. Företaget som ingår i Verdane Capital Holdings grundades 2009. 

TopSkills är en del av Cool Company Skandinavien AB, som tillhandahåller digitala tjänster för företag i syfte att optimera och effektivisera verksamheten med hjälp av frilansande specialister. Tjänsten etablerades för att ytterligare hjälpa frilansare och konsulter att hitta uppdrag på ett tidseffektivt och enkelt sätt.

App store: https://apps.apple.com/se/app/topskills/id1482763132?l=e
Google Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.coolcompany.topskills

För mer information eller frågor, vänligen kontakta:

Matilda Konkell
PR- och kommunikationsansvarig, Cool Company
[email protected] eller +46 (0) 709 248 744