Jobandtalent är ett av Europas mest snabbväxande företag över alla kategorier. Med verksamhet i 7 länder omsätter koncernen närmare 4 miljarder kronor. Grunden till deras framgångssaga utgörs av den digitala jobbmatchningsteknologin där kandidater får rekommenderade jobberbjudanden skickade till sig i realtid! Detta gör jobbsökandet både snabbare och effektivare för både kund och kandidat.

Tassos Karamouzis

Vi hade en pratstund med Tassos Karamouzis som sedan augusti i år arbetar som Försäljningschef på Jobandtalent i Sverige. Tassos har en bred arbetslivserfarenhet i allt från startups till multinationella företag där han arbetat med företagsledning, försäljning och affärsutveckling.

Vad var det som lockade att bli försäljningschef på Jobandtalent?

– Jobandtalent har en lösning och ett koncept som är unikt och fungerar på flera marknader i Europa. Här kan jag applicera min tidigare erfarenhet för att skala upp verksamheten och skapa bra sälj och kundfokus.

– Branschen för bemanning kan i många avseende upplevas som traditionell.  Det finns många aktörer på marknaden. Ytterst sällan träffar man på en kund som inte har varit i kontakt med någon av marknadens aktörer. Det som lockade mig att ta detta uppdrag är att vi verkligen ligger i framkant tack vare våra digitala processer och vår transparens gentemot alla parter. Vi tillför något nytt på marknaden. Jag ser stora möjligheter för oss på Jobandtalent att kunna utmana de etablerade aktörerna inom bemanningsbranschen.

– Vi på Jobandtalent anser att bemanningsbranschen kan vara för långsam och reaktiv för inhyrande kund. Vår process och vårt synsätt, viljan att utmana befintliga strukturer, i kombination med vårt digitala arbetssätt är anledningen till att vi under de senaste åren utvecklats till ett av Europas snabbast växande bolag och nu ämnar etablera oss i Sverige, på riktigt säger Tassos Karamouzis.

”Vår strävan är att förbättra arbetsmarknaden”

Vad är det då som gör er unika inom bemanningsmarknaden?

– Vi presenterar oss egentligen som en digital partner som använder sig av data för att förbättra matchningen mellan arbetsgivare och arbetssökande. Grunden till vårt digitala matchningssystem som matchar arbetssökande med uppdragsgivare. Vår styrka ligger i snabbheten och kvalitetssäkringen i matchningsprocessen.

– För alla anslutna företag erbjuder vi en lättanvänd digital plattform för såväl stora som små företaget för att finna rätt personal i hela landet. Vi skräddarsyr våra marknadsföringskampanjer och företagen får en inblick i vår kandidatpool om de så önskar. De kan sedan enkelt göra avrop via vår plattform, för att bättre och snabbare fylla sina personalbehov. Detta leder till en kostnadseffektivitet och möjlighet att hitta mer kvalificerad och kompetent personal.

– För konsulten finns det många fördelar. Har de bara en egen mobiltelefon kan de lätt ansluta sig till vår kandidatpool. För den arbetssökande börjar processen med att man klickar på kampanjen. Då landar man på vår landningssida eller vår app. Man svarar på frågor om sig själv och om det aktuella jobbet. Här laddar man även upp sina dokument, svarar på aktuella testfrågor och bokar in sin egen intervju med någon av våra rekryterare säger Tassos Karamouzis.

”Jobandtalent är världens största digitala bemanningsföretag”

Era ledord sammanfattas i service, kvalité och flexibilitet. Hur uppnår ni alla dessa delar i en och samma plattform?

– Hela vår process är digital och kunden har full insyn över alla kandidater och hela vår struktur. Snabbheten är en våra största styrkor kopplat till kvalitén på leveransen. Vi är otroligt snabba och effektiva med att hitta kandidater, uppstår det ett behov idag kan vi lösa det imorgon. Med hjälp av våra digitala rekryteringskanaler och en unik jobbmatchningsalgoritm når vi snabbt ut till stora mängder kandidater. Vi attraherar dessutom många nya kandidatprofiler genom att söka och inhämta kandidater med nya, moderna metoder, kandidatprofiler som andra bemanningsbolag vanligtvis inte kommer i kontakt med.

– Genom vår beprövade arbetsmodell, internationella erfarenhet och branschens bästa kvalificeringsverktyg säkerställs kvalitet i varje samarbete och uppdrag. Vi har en mycket högre uppfyllnadsgrad är vad traditionella bemanningsföretag har. Samtidigt har vi mycket fokus på våra konsulter. Vi mäter nöjdhetsgraden hos våra konsulter varje vecka för att säkerställa att de är nöjda.

– Den sociala hållbarheten är otroligt viktigt. Hela vår värdegrund handlar om att våra konsulter har det så bra som möjligt och kan jobba när de vill jobba. Genom den värdegrunden kan vi bli effektiva och produktiva och hjälpa våra kunder att bli lönsamma och hantera sitt personalbehov så bra som möjligt.

– Vår flexibilitet kan sammanfattas med att vi i vår digitala plattform tillsammans med våra kunder enkelt kan skräddarsy varje bemanningsprocess för att säkerställa att kundernas behov och önskemål uppfylls. Vår produktivitetsoptimering, datadrivna arbetssätt, våra analys- och processverktyg som t.ex. schemaläggnings- och tidrapporteringssystem möjliggör en effektivare leverans och förbättrad kvalitet över tid för alla våra kunder säger Tassos Karamouzis.

”Vi är effektiva på att hitta rätt personal till våra kunder”

Vad finns det för fördelar för kunder att samarbeta med er?

– Tack vara att vi är helt digitala medför det att vi har lägre overheadkostnader än traditionella företag, vilket gynnar våra uppdragsgivare. Detta resulterar i att våra uppdragsgivare uppnår högre lönsamhet och ökad produktivitet tack vare vår snabbhet och optimerade matchning.

– Genom att vi kan erbjuda företag att ”rekrytera på några minuter” effektiviserar vi hela rekryteringsprocessen där vi även ansvarar för avtal- och lönehanteringen för samtliga företag. Jobandtalent är ett auktoriserat bemanningsföretag som följer branschens regelverk.

Är ni specialiserade på några branscher?

– Vi är specialiserade inom lager, logistik, transport och produktion. Men hanterar även bemanning inom tjänstemannasidan. Det unika med oss är att vi med vår digitala plattform och arbetsmodell, kan åta uppdrag över hela landet med bra resultat.

Var står ni idag och vart är ni på väg?

– Vår övergripande målsättning är att vi ska vara bland de 10 största bemanningsföretagen sett till omsättningen i alla länder där vi har en verksamhet. Vägen ditt sker genom organisk tillväxt men även via strategiska förvärv. Just nu befinner vi oss i en väldigt expansiv fas där vi bygger upp vår säljavdelning och anställer personer som har ett digitalt tankesätt kombinerat med erfarenhet från bemanning eller från våra fokusbranscher. Vi växer och ser stora möjligheter i att kunna erbjuda marknaden den bästa digitala bemanningslösningen avslutar Tassos Karamouzis.