Efter en intensiv uppstart som inneburit många möten, med potentiella nya kunder kan Salesonomics redan presentera några spännande samarbeten.

Hur kommer det sig att ni redan lyckats attrahera kunder att samarbeta med er?

– Många har varit nyfikna på vår ambition att bli en ”One stop shop” inom säljutveckling och gillat själva helhetserbjudandet. Detta i kombination med att vissa av våra kunder följt oss, på håll, sedan tidigare och sett de resultat vi skapat. Våra kunder ser en stor styrka i att vi både har den strategiska kunskapen och samtidigt förmågan att delta väldigt hands-on och verkställa strategin genom rätt form av träning. Det gör det också lättare att identifiera vilken typ av säljkompetens som behöver anställas. Det finns många duktiga säljutvecklare där ute, men det är färre som verkligen kan visa hur de bidragit till ett företags tillväxt, säger Mathias Härenstam.

Det är lite olika typer av kunder ni lyckats kontraktera. Finns det någon gemensam nämnare hos kunderna.

– Det som är gemensamt är ambitiösa målsättningar kopplat till att accelerera sin tillväxt och ett tydligt behov av säljfrämjande åtgärder för att nå dit. Vi är en tillväxtpartner utifrån den situation som bolagen befinner sig i, oavsett om det är en ny startup, eller en scaleup som vill accelerera snabbt eller ett väletablerat företag som satt nya målsättningar. Nyckeln till att jobba med oss är att ha en tydlig målsättning för vart man vill och sedan hjälper vi att skapa den bästa planen för att nå dit tillägger Otto Dahlin.

Ett av företagen som valt att anlita Salesonomics från start är konsultbolaget tretton37 som hjälper företag med deras digitala transformation. tretton37 är en tech partner som har 200+ seniora experter inom mjukvaruutveckling. Företaget fick nyligen nya ägare med siktet på internationell expansion och miljardomsättning inom några år.

– Vi kommer växa kraftigt de närmaste åren och för att möjliggöra det behöver vi accelerera försäljningen i företaget genom att både stärka företaget med nya säljare och vidareutveckla befintliga. Salesonomics affärsmodell för rekrytering och onboarding säkerställer att vi får en partner som verkligen vill att säljarna skall lyckas och bidrar med att skapa förutsättningar för det, säger Micael Holmström, VD.

– I den fas vi befinner oss nu så behöver vi en partner som kan bidra med viktiga insikter och kunskap till vår säljstrategi, där vi inkluderar processer, differentiering, styrning, kompetens, kultur och som även kan vara med och supportera med praktisk träning för att verkställa våra målsättningar, säger Jenny Magnell, regionchef.

Ett annat företag som valt Salesonomics som samarbetspartner från start är Adway. Företaget startades för 3 år sedan och har växt med mer än 400%. Idag används Adways mjukvara Adway Connect av flera av Sveriges främsta bemannings- och rekryteringsföretag för att attrahera fler kandidater genom Social Media, helt automatiserat.

– Med tanke på Adways snabba tillväxt var vi beroende av en duktig rekryteringspartner. Vi fick snabbt förtroendet från Salesnomics och det var en självklarhet att välja dem att hjälpa oss med rekryteringar inom försäljning. Att hitta en rekryteringspartner som förändrat processen och själva har erfarenhet av försäljning kändes som en väldigt bra match, säger Viktor Nord som är en av grundarna till företaget.

En startup som valt att börja samarbeta med Salesonomics är Vivologica. Företaget grundades i Stockholm av forskaren Sara Mangsbo som blev utsedd till Årets Entreprenör 2019 som den del av innovationsinitiativet Hidden Dreams som skapats av Saeid Esmaeilzadeh.

– Vivologica stöder forskningsdrivna organisationer med deras datahantering och regelefterlevnad. Vi har precis anställt vår första Head of Sales och är i en fas där vi behöver forma en tydlig säljstrategi för att skala upp och samtidigt implementera effektiva säljstrukturer. Salesonomics är vår partner i detta arbete och bidrar både strategiskt med en strategi och säljprocess för att accelerera vår försäljning snabbt samtidigt som vi får praktisk träning i alla delar av säljprocessen. Vi hoppas även få nyttja Salesonomics i framtiden till att utöka vårt säljteam ytterligare, säger Alexander Sologub, VD för Vivologica.”