Kan man bygga bolag på syskonkärlek?

När syskon arbetar tillsammans blir berg till guld. –Kinesiskt talesätt–

Sedan hösten 2015 driver och arbetar samtliga tre systrarna Poltoft inom Clarify. På så sätt skapar de ett unikt företag. Deras tre respektive olika bakgrunder och kompetenser ger en kombinerad erfarenhet från flera olika branscher, med en tyngd inom ledarskapsområdet och stort intresse för kvinnligt företagande och att föra in systerskapet inom näringslivet.

Det har alltid varit en dröm för oss att få skapa något tillsammans och att få förvalta vår familjs historia vidare”. Genom systerskapet och historien inom familjen kan systrarna Poltoft bidra med en approach på marknaden som är genuin och helt unik.

Att jobba med sina syskon är nog många som skulle dra sig för men här är bolaget med tre systrar som genuint vill jobba tillsammans.

Janina Poltoft, Louise Poltoft, Caroline Poltoft

Louise Poltoft 37 år
Efter ett antal år inom konsultbranschen valde Louise att gå sin egen väg och tog klivet att starta Clarify, hon fick möjlighet att bygga vidare på familjens historia och förverkliga drömmen om att driva och utveckla ett konsultbolag. Louise är utbildad personalvetare, med examen inom psykologi, hon har en stark drivkraft för kvinnor och systerskap i näringslivet något som präglat resan med Clarify


Janina Poltoft 41 år
Janina är i grunden Hälsopedagog och har i många år arbetat som chef och ledare inom Friskvårdsbranschen. Det har givit henne stor kunskap och erfarenhet av att skapa och bygga starka team, att innovativt arbeta fram olika försäljningsstrategier samt erhållit stor kunskap om vad god hälsa innebär för framgång, både på individ och organisationsnivå. 


Caroline Poltoft 43 år
Efter flera år i roller som chef inom storbolag, som inneburit personalfrågor, rekryteringar och tillsättning av konsulter, har Caroline skaffat sig stor kunskap och erfarenhet inom såväl ledarskapsområdet som beställarsidan. Caroline har även en stark pedagogisk kompetens, efter många år som utbildare inom träningsbranshen.     

Louise startade Clarify för 7 år sedan, efter två år på egen hand fick de tre systrarna Poltoft möjlighet att fortsätta resan tillsammans. De tog vid den resan som började med pappa Hans Poltoft, en pionjär som var med och startade hela bemanningsbranschen på 80-talet. 


Hur är det att jobba i ett familjeföretag som tre systrar?

Louise: Vi har på sätt och vis övat på det ända sedan vi var små. Vi har vuxit upp i en riktig entreprenörsfamilj med pappa Hans och mamma Suzanne som började driva bolag på hemmakontoret till att driva storbolag i Stockholm. Vi har även tillbringat många somrar ute på en ö, längst ut i Ålands skärgård under vår uppväxt, haft hästar tillsammans på gården där vi är uppvuxna som vi tränat och tävlat med på hög nivå. Vi har alltid umgåtts och spenderat väldigt mycket tid tillsammans. Samtalen kring matbordet varvades mellan jobbsamtal och vardagssamtal, där hela familjen alltid inkluderats och varit delaktiga.

Caroline: Jag tycker det är en styrka att man inte kommer ”undan”, vi kan sällan gömma oss för varandra om någon av oss har en dålig dag på jobbet, i och med att vi känner varandra så väl, total transparens råder. Det gör att vi ständigt behöver lösa sådant vi tycker olika om, vilket tar oss framåt. Även om vi ibland kan skoja om att vi bara vill vara 100 % kollegor vid vissa tillfällen.

Janina: Hos oss tre finns en stark grundtillit vilket gör att vi kan ha delade åsikter, men vi vet också innerst inne att vi vill varandra väl vilket är en fin dimension i vårt systerskap. Detta präglar även Clarifys företagskultur, tillit och ett kärleksfullt ledarskap, vi har en genuin vilja att vi vill varandras framgång.

Våra systerliga grundvärderingar genomsyrar Clarifys företagskultur och alla processer, från kollegor till kund, kandidat och konsulter, alla har genom det ett lika värde. Den känslan önskar vi att de som träffar oss och samarbetar med oss upplever.

Det är heller inte alltid givet att syskon vill jobba ihop men vi VILL jobba ihop!

Citat: Vi har ju också vuxit med uppgiften om man jämför med 4-5 år sedan. Vi har utvecklats och blivit skickligare på att arbeta ihop samt att vi tar lärdom av varandras styrkor och utvecklingspotential.

Energin och det glada humöret smittar av sig i rummet när man ser och hör hur systrarna Poltoft pratar med varandra. Det finns en 100% glädje och uppriktighet i det de säger i all vänlig mening.

Caroline: Louise har alltid varit ”lillasyster” men nu var det hon som hade koll på läget när jag och Janina anslöt. Vilket ställde våra roller på sniskan, jag som storasyster fick släppa på ansvarsbiten lite. Det är och har varit utvecklande att utforska nya ”yrkesmässiga” roller i vårt systerskap vid sidan av våra ursprungliga roller.

Janina: Nyckeln till vårt framgångsrika samarbete är framförallt vår prestigelöshet och ödmjukhet inför varandra.

Beskriv Clarify som bolag?

Clarify är ett Konsult- och rekryteringsbolag inom Ekonomi och Finans. Vi är ett mindre specialistbolag som arbetar utifrån kreativa, kommunikativa och noggranna processer. Vi ser oss som en samarbetspartner snarare än en leverantör till våra kunder och bidrar med hög leveransnivå genom vår expertis, engagemang, kunskap och historia. Leveranstid för konsulter kan handla om timmar, trotts det tullar vi aldrig på kvalitén i vårt arbete, kommunikation med alla parter är a och o.

Vi jobbar med headhunting och kartläggning i alla våra uppdrag. Vi älskar att ta oss an ett riktigt utmanande uppdrag, både inom konsulttillsättning likväl som rekrytering, där vi får gräva fram guldkorn och bidra till framgång för organisationer och individer. 

Vi arbetar i en förtroendebransch, att bygga relationer är extremt viktigt för oss för att kunna förstå våra kunders behov och utmaningar. Vi önskar också att våra kunder får möjlighet att lära sig något genom oss och våra processer för att få ut mesta möjliga av det de köper, vi är ju specialister inom vårt område.

Genom att använda ett coachande förhållningssätt kan vi optimera kommunikationen och tydligheten i allt vi gör. Vi vill utveckla och bidra till att både konsulter och kandidater når sin fulla potential, något som gynnar både dem själva och våra kunder.

Clarify är en arbetsplats där alla är lika värda, blir sedda, lyssnade till och där alla får förverkliga det man önskar uppnå, inom ramen för Clarifys verksamhet. Det ska vara roligt att komma till arbetet, Clarifys utveckling går genom varje medarbetares utveckling. Vi står på en stark värdegrund och våra värdeord präglar allt vi gör. Ett av våra värdeord är Närvarande vilket kan göra sig påmint genom att vi startar ett möte med en ”incheckning” eller en mindfullnessövning.

”Vi tycker om att gå utanför boxen ibland och testa nya saker för att hålla oss närvarande, kreativa och välmående. Kanske ibland lite utanför bekvämlighetszonen men också för att utmana varandra, våga och vara nyfikna på vad som sker.”

”Clarify är ett fantastiskt härligt team idag som genomlevt ett tufft 2020. Det är viktigare än någonsin att reflektera över vilket typ av ledarskap och företagskultur vi präglas av och vi är oerhört stolta över våra medarbetare.”

En viktig del i bolaget är också dess historia med pappa Hans Poltoft som på 80-talet startade ett av Sveriges första bemanningsbolag inom ekonomi och ännu ett på 2000-talet. Det ligger en stark stolthet i Clarifys företagskultur över detta. Hans var en pionjär i branschen, en mycket framgångsrik företagsledare och entreprenör och en mycket uppskattad och omtyckt person. ”Än idag träffar vi konsulter och kunder som samarbetat med Hans och som tyckte väldigt mycket om honom”.

”Hans har genom åren varit en viktig del i Clarify och en mentor för oss, det var väldigt svårt när han i december 2019 plötsligt och oväntat gick bort. Det blev en ny dimension för oss som systrar och som familjebolag och det har nog också gjort att vi blivit ännu tightare.”

Hur får ni in era uppdrag?

Vi får in uppdrag via befintliga kunder, nätverk, kontakter samt ett ständigt pågående säljarbete som genomsyrar vår företagskultur på olika sätt. Allt vi gör kan genera uppdrag, en konsultintervju kan nästa dag vara en beställande kund, en kandidat som får ett positiv upplevelse av oss kan bli en kund när hen behöver rekrytera eller får ett konsultbehov.

”Vi är i ständig kontakt med personer i chefsbefattningar. Vi arbetar utifrån ett 360 graders perspektiv där vi ödmjukt behöver se och betrakta alla människor, situationer och händelser som potentiella affärsmöjligheter. Detta gör det ofattbart att höra om berättelser som att kandidater blir illa behandlade i processer eftersom vi alla på sätt och vis samarbetar, vi är ju endera dagen kandidat eller konsult och andra dagen beställande kund.”

Framtiden?

Vi har, så som många andra, påverkats av Covid-19 pandemin och haft ett tufft år. Efter att blivit Gasellbolag år efter år har vi nu behövt backa en aning, ta ny luft under vingarna och fortsätta framåt med lite andra förutsättningar. Vår verksamhet bygger på det fysiska mötet och trotts fantastiska möjligheter genom digitaliseringen, är det en omställning att inte kunna träffa kunder, konsulter och kandidater ”på riktigt” i den utsträckning vi gjort tidigare.

Men det är lika för alla och det gäller att plocka go bitarna i denna föränderliga tid. Vi upplever att flexibiliteten gynnas och eftersom vi ser alla utmaningar som möjligheter, är entreprenöriella och nytänkande, ser vi positivt på framtiden och fortsätter satsa på tillväxt och att förverkliga våra drömmar och föra familjen Poltofts historia vidare in i framtiden.