TNG – specialister på fördomsfri rekrytering och bemanning – genomför just nu en omfattande undersökning kring fördomsfri rekrytering i Sverige. Syftet är att kartlägga hur utbredd metoden är på arbetsmarknaden och hur chefer och HR inom olika branscher och i hela landet ställer sig till att rekrytera fördomsfritt.

TNG har under de senaste 15 åren arbetat med fördomsfri rekrytering. För att fortsätta driva utvecklingen framåt genomför företaget nu en digital enkätundersökning för att kartlägga hur chefer och HR ställer sig till fördomsfri rekrytering och frågor som diskriminering, mångfald och inkludering i samband med en rekryteringsprocess.

Alla svar hanteras anonymt och konfidentiellt och kommer sedan att sammanställas till en rapport, som ger en bild av hur utbredd metoden är på den svenska arbetsmarknaden. I rapporten kommer svaren även brytas ner och presenteras per region samt bransch, såsom kundtjänst, administration, finans, ekonomi, försäljning, affärsutveckling, IT, digital utveckling, teknik, industri, logistik, inköp, marknad, kommunikation, design, personal och HR.

Vill förmedla en rättvis bild

Åsa Edman Källströmer, VD TNG:

– Idag ser vi att allt fler företag och organisationer börjar rekrytera fördomsfritt och förfina sin rekryteringsprocess. Fantastiskt, tycker vi som gärna delar kunskap om objektiv rekrytering och metoder för att skapa en hållbar och fördomsfri arbetsmarknad. Men vi är också nyfikna på hur det ser ut i övriga Sverige. Därför vill vi nu kartlägga hur svenska företag och organisationer ställer sig till fördomsfri rekrytering. Allt för att få en bild av hur utbredd rekryteringsmetoden är idag.

För varje inskickat svar gör TNG en donation till den ideella stiftelsen Läxhjälpen, som arbetar för att fler elever ska klara skolan och få förutsättningar att skapa sin egen framtid.

– Min förhoppning är att den färdiga rapporten hoppas kan ge en rättvis bild av hur det ser ut på svensk arbetsmarknad och vad vi tillsammans behöver göra för att utveckla den vidare, säger Åsa Edman Källströmer.

Är du chef och vill delta i undersökningen? Undersökningen är öppen och tar cirka 10 minuter att genomföra. Klicka här för att medverka

TNG Group AB är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag och specialister på fördomsfri kompetensbaserad rekrytering och bemanning. Företagets vision är att se bortom fördomar vilket bidrar till en hållbar arbetsmarknad.

TNG ser till kandidatens framtida arbetsprestation och kompetens, inte enbart CV-historik. Genom anonyma ansökningsprocesser, skräddarsydda arbetspsykologiska screeningtester, Talent Quality Score Cards och en transparent kandidatupplevelse utmanar TNG sina kunder att låta fakta gå före magkänsla, namn, ålder, kön och bakgrund när de rekryterar. Det bidrar till nya medarbetare och talanger, ökad mångfald, bättre lönsamhet och innovation hos våra kundföretag samt lediga jobb och nya karriärmöjligheter för jobbsökare.

TNG arbetar inom hela tjänstemannaområdet och rekryterar och bemannar inom ekonomifinanskundtjänstHRmarknadsföringförsäljning och administration. TNG har också rekryteringsspecialister inom TNG TechTNG IT Digital samt dotterbolaget Ada Digital. Företaget har kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, och Örebro samt rekryterar och bemannar åt 400 kunder på 40 andra orter runt om i Sverige.Läs mer