Ingenjörsföretaget Altran blir nu världens första företag att ha en egen intervjurobot. Den fördomsfria AI-roboten ska användas i företagets rekryteringar för att skapa ett mer objektivt och datadrivet beslutsunderlag, samt förbättra kandidatupplevelsen.

Altran är idag världsledande inom teknik och R&D-tjänster och fokuserar på transformation och innovation av morgondagens produkter och tjänster. En av framgångsfaktorerna är att företaget lyckats attrahera och behålla rätt medarbetare. 

Nu tar Altran nästa steg och med HR i spetsen investerar de i intervjuroboten Tengai. Målet är att skapa en mer innovativ och objektiv anställningsintervju, förbättra kandidatupplevelsen och därmed stärka företagets employer brand.

– Vi är ett teknikintensivt företag med många ”early adopters”. Att inte bara hänga med i den tekniska utvecklingen utan helst leda den är ett signum för oss, säger Anna Alveros, HR-Director på Altran, som fortsätter: Investeringen innebär att vi får tänka till kring vår rekryteringsprocess och kandidatupplevelse, något som kommer utveckla oss vidare.

Altran leasar Tengai via TNG som initierade utvecklingen av roboten i sitt innovationslab redan 2018. Idag är TNG återförsäljare av intervjuroboten i hela Sverige.

– Altran är ett bolag som har insett värdet av hög kunskap och teknologi i syfte att ta hållbarhet inom rekrytering till nästa nivå. Vi är övertygade om att Tengai kommer hjälpa Altran hitta de allra bästa kandidaterna, vilket i sin tur kommer bidra till ännu högre mångfald och innovationstakt, säger Åsa Edman Källströmer, VD på TNG.

Roboten installerades i början av december och är nu redo att ta sig an sina nya arbetsuppgifter. Martin Andersson, Human-Machine Teaming Manager på TNG, ansvarade för utbildningen och den tekniska implementeringen på plats: 

– Att ett konsultbolag inom IT och Tech använder sig av framtida teknik och AI i sin rekryteringsprocess visar på tilltro till framtiden. Dessutom inspirerar Altran med sitt stora intresse för att höja kandidatattraktionen. Här kommer Tengai verkligen hjälpa dem att lyckas!