Ny VD, nytt kontor och planerade nyanställningar – dåliga tider biter inte på Processbemanning. Företaget har nått 90 miljoner kronor i omsättning och inleder därmed ett nytt kapitel i sin utveckling.

För 10 år sedan startade Ann Larsson och Peter Johnsson upp Helsingborgs­företaget Processbemanning. Sedan dess har Processbemanning fyra gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och i dag har företaget runt 150 anställda. Sedan 2015 har tillväxten ökat med över 90 procent och till och med under 2020, då många företag hade en kämpig tillvaro, lyckades man öka omsättningen.

– Coronapandemin har förändrat arbetssättet men det går att göra affärer ändå. När vi startade företaget mitt under finanskrisen var det lite samma vibbar: ”Det går inte att starta ett bemanningsföretag under en finanskris”, men det gick, säger Ann Larsson.

Processbemanning jobbar med bemannings- och rekryteringslösningar gentemot industriföretag inom bland annat livsmedel och medical. Uppdrags­givarna återfinns ofta bland större välkända företag inom det skånska näringslivet.

Under 2020 nådde omsättningen över 90 miljoner kronor med god lönsamhet och enligt ägarnas ursprungliga planer inleds därmed nästa kapitel:

– Vi har gjort en fantastisk resa med tillväxt och kvalitet i fokus och det var målet vi hade, nu vill vi driva detta vidare till en ny nivå. Målet är att öka tillväxten även framåt och därför satsar vi och tillsätter bland annat en extern VD, för att bygga en ännu starkare organisation, säger Ann Larsson som därmed själv lämnar VD-stolen för att inta en mer strategisk roll i företaget.

Ny VD blir Anne Klåve som har handplockats för sin digra erfarenhet av tillväxtresor, bland annat inom IT-koncernen AddPro. I januari tillträdde hon sin nya tjänst i de nya lokalerna på Vasatorpsgatan 3, som är större, modernare och redo för att den interna organisationen ska växa.

Processbemanning vill nu fortsätta att växa organiskt men rent geografiskt förblir Skåne i fokus. Under 2021 ska det nyanställas 4-5 personer internt och man håller fast vid ambitionen att alltid leverera kvalitet.

– Vi kommer att bygga företagskulturen vidare med den stora vilja och positiva energi som finns hos medarbetarna idag. Enligt min erfarenhet är den en av de viktigaste förutsättningarna för en lönsam tillväxt hos alla bolag, säger nya VD:n Anne Klåve.

Ann Larsson
Ägare och arbetande styrelseordförande
Anne Klåve
Aktuell med: Ny VD på Processbemanning
Bakgrund: Har tidigare jobbat på AddPro, ett IT-bolag med konsulttjänster.
Kommer närmast från Ahrens där hon som senior management konsult hjälpt medelstora, ägardrivna bolag med deras tillväxtfrågor.
Gedigen erfarenhet av tydliga tillväxtresor.

För information och frågor, kontakta:

Ann Larsson, ägare och arbetande styrelseordförande.
070-316 70 20 | [email protected]

Anne Klåve, VD.
073-341 46 68 | [email protected]