Företaget har även säkrat lån på €83 miljoner från BlackRock

MADRID – (PRNESWIRE) – Jobandtalent – en digital plattform som matchar arbetssökande med lediga tjänster – gick idag ut med nyheten att de har säkrat en investering på 100 miljoner euro från SoftBank Vision Fund 21 i sin Series D-runda. Företaget har även säkrat ett lån på 83 miljoner euro från BlackRock.

Kapitaltillskottet kommer efter att Jobandtalent avslutade en investeringsrunda på 88 miljoner euro så sent som i december 2020. Finansieringen kommer att accelerera Jobandtalents expansion på nya marknader, bl.a. USA och bidra till en konsolidering av företagets ställning på nuvarande marknader.

I Sverige har Jobandtalent påbörjat sin etablering med fokus på bemanning inom lager, logistik och lättare industri. Företaget är ett auktoriserat bemanningsföretag med högt ställda mål och räknar med att nå en omsättning på över 1 miljard kronor under 2022 enligt Sverigechefen, Tassos Karamouzis.

Jobandtalent har utvecklat sin teknologi och sin plattform för att möjliggöra en matchning mellan arbetssökanden och uppdragsgivare i ett antal sektorer, bl.a. logistik, e-handel, lager och produktion. Tack vare maskininlärning så utvecklas teknologin hela tiden och lär sig att göra bättre matchningar – resultatet blir bättre jobb för de som söker jobb och nöjdare kundföretag.

Målsättningen är att göra det lättare att hitta bra jobb med bra lön och villkor i enlighet med gällande lagstiftning och praxis i varje land som Jobandtalent är verksamt inom. Arbetssökanden kan leta efter jobb, skicka in en ansökan, ladda upp dokument och signera avtal via Jobandtalent-appen. Jobandtalent anställde fler än 80 000 personer under 2020.

“Det finns fler än 500 miljoner människor runt hela världen som har temporära anställningsformer och vi såg en möjlighet att använda teknologi för att hjälpa dem finna en stabilitet på jobbfronten”, säger Juan Urdiales, medgrundare och VD på Jobandtalent. ”Vi vill möjliggöra en bra matchning av arbetssökanden med rätt roller på bra företag och säkerställa att de har bra villkor och jobbsäkerhet. Det senaste året har visat hur viktiga alla jobb är för att hålla igång ekonomin och vi tycker att det är viktigt att vara mån om arbetarna och även hjälpa företagen att hitta bra personal när de behöver det”.

”Jobandtalent gör det möjligt att balansera flexibilitet med kvalitet och jobbsäkerhet på dagens arbetsmarknad” säger Yanni Pipilis, Managing Partner på Softbank Investment Advisers. ”Företaget har utvecklat en datadriven plattform som skapar bra möjligheter att hitta och tillsätta personal på företag som behöver temporär bemanning och samtidigt erbjuda bra villkor och jobbstabilitet. Vi tycker att det är väldigt spännande att påbörja ett samarbete med Juan, Felipe och teamet på Jobandtalent och stötta dem på sin tillväxtresa”.

Fler än 850 företag – bl.a. XPO, Ceva Logistics, eBay, Ocado, Sainsbury’s, Bayer och Santander – använder sig av Jobandtalents teknologi för att tillgodose sina bemanningsbehov. Jobandtalent tar fullt arbetsgivaransvar med fokus på både konsulternas samt företagens nöjdhet och tillfredsställelse.

Sedan lanseringen 2009 har Jobandtalent expanderat till åtta marknader: Spanien, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Sverige, Mexiko, Colombia och Portugal. Omsättningstakten har ökat från 5 miljoner euro 2016 till 500 miljoner euro 2020 med ett positivt resultat. Företaget fortsätter att växa med mer än 100% per år. SoftBank Vision Fund 2 sällar sig till skaran av andra investerare som: Atomico, Seek, DN Capital, InfraVia, Quadrille, Kibo, och FJ Labs. Jobandtalent har anskaffat över 310 miljoner euro i kapital sedan start.

På datumet för pressmeddelandet har SoftBank Group Corp möjliggjort för SoftBank Vision Fund 2 (“SVF 2”) att investera i vissa portföljföretag. Informationen som inkluderas här ska inte ses som en uppmuntran eller som ett erbjudande att sälja eller köpa någon av företagets fonder. SVF 2 har ännu inte stängt sitt investeringsfönster och potentiella investerare kommer att få information om fondens investeringar innan investeringsfönstret stänger.