Poolia Göteborg välkomnar Robin Öz som rekryterare för området Life Science! Med en PhD i bagaget och nya mål i sikte blir han minst sagt en ovärderlig tillgång.

Robins intresse för de naturvetenskapliga ämnena växte sig allt starkare redan under grundskolan och banade väg för en framgångsrik karriär. Resan började på Chalmers i Göteborg där han först läste till civilingenjör inom bioteknik och sedan stannade kvar för att studera DNA på detaljnivå som doktorand. 

– Ju mer du fördjupar dig desto mer medveten blir du om hur mycket som finns kvar att lära. Fältet är otroligt brett – du måste hålla dig uppdaterad hela tiden för att vara med på noterna, förklarar Robin.

En PhD senare har han nu påbörjat ett helt nytt kapitel hos Poolia Göteborg. När kontakten knöts hade Robin egentligen siktet inställt på industrin – men kunde inte tacka nej då han blev erbjuden en tjänst som rekryterare inom Life Science.

– Det som lockade var Poolias koncept som utgår från att specialister ska rekrytera specialister, en vinnande faktor enligt mig som bidrar till ett stort värde. Det känns fantastiskt roligt att äntligen vara igång, jag har sett fram emot jobbet sedan vi skrev kontrakt. Väl på plats kan jag säga att jag absolut inte ångrar mitt val, Poolia har nått upp till alla förväntningar och mer därtill.

Med en fot kvar i forskningsvärlden

Trots att Robin lämnat labbrocken på Chalmers får han följa forskningens utveckling från första parkett. 

– Det ger mig en stor tillfredsställelse att dagligen få en nyhetsuppdatering av kunder och kandidater – och omvänt är jag övertygad om att de älskar när någon vill lyssna på deras forskning som de snöat in sig på helt och hållet, säger Robin med ett skratt.

För att driva forskningen framåt är det absolut viktigaste att hitta rätt kompetens till rätt plats, ett motto som kan vara svårt att uppnå i praktiken och många gånger kräver otroligt mycket resurser, menar Robin och berättar hur han tillsammans med resten av teamet kan möta kundernas stora utmaning:

– Vi ser hela branschen från ett annat perspektiv och hittar möjligheter som de inte ser. Vår breda och djupgående förståelse för Life Science gör att vi tillsammans kan hjälpa företag att bena ut vad som är avgörande för att lyckas i den efterfrågade rollen och agera som bollplank genom hela processen.

Att ro framtidens kompetensförsörjning i hamn

Det startas nya bolag inom Life Science i en rasande takt och specialistkompetens bland rekryterare kommer att bli allt mer avgörande för Sveriges framtida innovationer.

–  Vi befinner oss i en otrolig expansionsfas som kommer att få inverkan på kompetensförsörjningen – alla bolag vill ha de bästa kandidaterna. Här gäller det för oss att jobba proaktivt. Vi behöver vara snabba på bollen och kunna förutspå vad nästa steg blir.

Innan Robin ska återgå till sitt viktiga uppdrag avslutar vi med att fråga vad han ser fram emot allra mest, nu när han börjat hos Poolia:

– Att lära känna många fler företag och kandidater! Jag ser fram emot att sätta mig in i nya verksamheter och framförallt bidra till andras utveckling. Att se hur bolag får sin drömkandidat och kandidaten sitt drömjobb utgör inte bara ett kvitto på att det du kämpat för lett till något bra – det sprider glädje i alla riktningar.