I en alltmer digitaliserad värld har alla företag behov av att attrahera någon form av IT-kompetens. Konkurrensen är stenhård i att lyckas dra till sig de relativt få kompetenta resurserna som finns på marknaden till just sitt bolag. Head Agent Group lanserar därför nu tjänsten Tech Services.

Vi vet hur svårt och utmanande det är för svenska bolag att hitta tech-kompetens i Europa. Problematiken har vi på Head Agent länge varit medvetna om. Vi har tänkt mycket på hur vi på bästa sätt kan göra för att erbjuda våra kunder den eftertraktade kompetensen. Svaret hittade vi via vårt svenska nätverk på Sri Lanka. De senaste åren har Sri Lanka medvetet satsat på att bygga upp sin IT-kompetens i landet. Idag har de en stor talangpool av utvecklare, men marknaden är ännu inte lika exploaterad som de mer etablerade Tech-hubarna runt om i världen.

“- Vi har redan kunder som arbetar med utvecklare som både kommer ifrån Sverige och Sri Lanka. De är mycket positiva till lösningen och upplever ingen skillnad i varken teamkänsla eller kvalitet. Alla känns som en lika naturlig del av deras bolag – oavsett om de är anställda eller konsulter.”, säger Sanna Liljestam-Heigard som är co-founder till Head Agent.

”- Många av våra kunder är i en expansionsfas eller omställning där de behöver agera snabbt med kandidater. Vi både förstår och kan möta deras behov.”, säger Kristina Bågstam-Blom, co-founder till Head Agent.

Genom Head Agent Tech Services kommer vi bl a kunna erbjuda kompetens inom DevOps, Full Stack, QA, Back end, front end, QA, tester och UX/UI.

Head Agent Group strävar alltid efter att utvecklas för att möta våra kunders behov och efterfrågan. Genom lanseringen av Tech Services blir Head Agent en ännu mer komplett helhetsleverantör av kompetensförsörjning. Sedan tidigare erbjuder vi redan Executive Search, Executive Interim, Assesment och Talent Acquisition Services.

”- Vi är så glada och förväntansfulla att vi äntligen har hittat en lösning som verkligen kommer att hjälpa våra kunder. Redan nu märker vi att intresset för tjänsten är väldigt stort.”, säger Sanna avslutningsvis.


Head Agent är experter inom Executive Search med fokus på rekrytering av chefer och nyckelpersoner inom marknad, försäljning och affärsutveckling. Vår drivkraft och passion är att hitta den perfekta matchen i mötet mellan kundens behov av kompetens och kandidatens erfarenheter och drivkrafter. Jakten på The perfect match. Head Agent grundades 2010 och har fyra år i rad utsetts till DI Gasell och har erhållit en mästargasell. Vi har ett ständigt aktuellt och växande nätverk av personer som bidrar till organisationers tillväxt, inom ramen för sitt kompetensområde. Vi söker aktivt upp, attraherar och knyter till oss de mest attraktiva och framgångsrika kandidaterna. Head Agent är huvudbolaget inom Head Agent Group som även består av Interimbolaget Executive Serach och Talent Acquisition Services bolaget Your Agent.