Prodiem har rekryterat och tillsatt konsulter inom ekonomi och finans i snart 20 år. Nu gör byrån en storsatsning på att hjälpa kunder att finna nästa CFO och medarbetare till andra seniora tjänster inom finance.

– Vi märker en större efterfrågan och vi vet att vår nisch är vår stora styrka, säger Anna Abrahamsson, vd.

Det är Per Wreding, affärsområdeschef Executive, och Caroline Björk, affärsområdeschef Rekrytering, som ansvarar för satsningen Prodiem Executive – ett eget varumärke i företaget sedan september.

Det är ett naturligt steg att ta ett samlat grepp och ge sig in i ett nytt affärsområde, tycker de båda. Per Wreding kom till Prodiem just från en Executive search-miljö för snart två år sedan och Caroline Björk har jobbat med rekrytering inom finans i 13 år.

– Prodiem växer ständigt och många kunder har följt oss under en längre tid. Och vi börjar själva bli lite äldre vilket gör att vi får fler förfrågningar på den här nivån. Senaste åren har vi märkt en större efterfrågan på mer seniora roller som CFO och även nischade chefsroller inom finance, säger Per Wreding.

Han ser att Prodiem har en stor fördel när man nu satsar på det nya området. Som ett rekryteringsföretag inom finans har Prodiem stenkoll på alla roller inom ekonomiområdet. Precis de medarbetare som en CFO kommer att ha i sin organisation.

– Vi har till exempel rekryterat ett hundratal business controllers genom åren. Vi har en genuin förståelse för hela financeområdet och det underlättar mycket i att hitta den mest lämpade CFO:n utifrån hur organisationen är ihopsatt, säger Per Wreding.

Caroline Björk nickar instämmande.

– Med vår nisch, som vi har väldigt lång erfarenhet av, blir det enklare att hitta rätt. Vi har heller ingen koppling till en specifik bransch utan har följt våra kunder i många olika branscher som vi nu har stor kunskap om, säger hon.

De vet att Prodiem Executive kan erbjuda ett konkurrenskraftigt arvode. Även här är det just att företaget är specialister inom finans och ekonomi som är en stor styrka.

– Eftersom vi verkligen kan vår nisch blir startsträckan kortare. Vi har från början en djup förståelse för rollens innebörd och ansvarsområden och kan därmed fokusera vår tid på att matcha personligheten och ledarskapet hos den vi vill rekrytera. Det medför i regel en mycket effektivare process och därmed kan vi erbjuda ett rimligare arvode, säger Caroline Björk.

Vd:n Anna Abrahamsson anser att det finns företag i executive-branschen som är väldigt dyra – men också de som är för billiga för att kunna göra en seriös rekryteringsprocess. Hon är medveten om att en chefsrekrytering kan vara en tung kostnad, särskilt för ett mindre företag.

– Men det är ännu dyrare att välja fel. Vill man inte köpa hela rekryteringen är tjänsten second opinion en lösning. Då tittar vi på slutkandidaterna och gör en objektiv bedömning.

Som kund är det många gånger klokt att hyra in en interim CFO. Det kan vara en utmärkt lösning i vissa fall, tycker Anna Abrahamsson. När en CFO, som funnits på företaget länge, slutar kan det vara svårt att veta exakt vad som krävs av en ny person på tjänsten.

– Vad innefattar ansvaret som den tidigare CFO:n utfört? Vad kommer att krävas framgent? En konsult kan hjälpa till med både en nuläges- och en framtidsanalys och sätta kravprofilen för nästa CFO. Ibland slutar det med att personen är rätt för tjänsten och blir rekryterad. Eller så rekryteras en annan person därefter.

Vad utmärker Prodiem mer som rekrytering- och konsultföretag?

– Vi har inga anställda utan konsulterna vi hyr ut har egna bolag. Vi har ca 550 underkonsulter i vårt nätverk. Det gör att vi har lyxen att kunna välja i högre grad vem vi vill presentera för en kund. Vi har inga konsulter ”på bänken” som sitter och kostar pengar, som vi måste få ut i uppdrag. Vi kan därmed vara hårdare i vår bedömning när det gäller vilka vi vill rekommendera för ett uppdrag, baserat på att vi vet vilka de är som personer, säger Per Wreding.

Caroline Björk tycker att ett det finns fler saker som särskiljer Prodiem från andra aktörer i branschen. Personlighetsperspektivet får ta väldigt stor plats.

– Att mäta och matcha är en väldigt central del och det ligger ett gediget arbete bakom, säger hon och berättar att företaget även vågar tacka nej till ett uppdrag om man inte tror att Prodiem är den bästa samarbetspartnern.

– Vi vågar ta vår plats och vårt ansvar som rekrytringspartner, både gentemot kunden och kandidaten. Om vi anser att en kandidat inte är helt rätt för jobbet kommer vi att avrekommendera. Dels för att det är en kostnad att felrekrytera, dels för kandidatens skull. Man tar en risk även som kandidat om man kliver av en fast anställning och tar klivet in i något nytt.


Anna Abrahamsson

VD och affärsområdeschef Konsult

”Jag har en bakgrund som revisor samt erfarenhet från arbete med executive search. Denna grund i kombination med 15 års erfarenhet av att rekrytera och tillsätta konsulter inom finance, har gett mig en djup förståelse för en CFO:s agenda, medarbetare och utmaningar beroende på i vilket skede ett bolag befinner sig.”

Citat: ”Att via en gedigen behovsanalys med kunden komma med anpassad lösning som kunden känner sig trygg med, det är mitt halleluja-moment.”

Anna Abrahamsson
Prodiem AB
070-691 01 35


Caroline Björk

Affärsområdeschef Rekrytering

”Efter att ha inlett min karriär inom rekrytering år 2006  började jag på Prodiem 2008. Sedan dess har jag primärt arbetat med chefs- och specialistrekryteringar inom finance. Inom Prodiem Executive kombinerar jag en djup kunskap om rekrytering och search inom financeområdet med en gedigen erfarenhet och stort intresse för personbedömning.”

”Att få lära känna olika verksamheter och verkligen sätta sig in i deras utmaningar och behov samt att hjälpa dem att hitta den bästa lösningen är bland det roligaste jag vet. Att sedan se de kandidater vi rekryterat både utvecklas själva och bidra till utveckling inom organisationen är ett kvitto på att vi gjort något rätt.”


Per Wreding

Affärsområdeschef Prodiem Executive

Jag har innan jag började på Prodiem 2020 drygt 12 års erfarenhet av executive searchbranschen med fokus på interimstillsättningar av seniora chefer och specialister, företrädelsevis CFO. Inom Prodiem Executive kombinerar jag erfarenheten från chefstillsättningar, min tidigare bakgrund från investment banking och inte minst Prodiems genuina kunskap inom finance. 

Citat:
När vi löser ett tillfälligt chefsbehov och vårt arbete skapar ett påtagligt lugn och trygghet i en organisation, då känner jag en genuin stolthet och arbetsglädje.