Startupen Payap har släppt ett nytt molnbaserat lönesystem som har användaren i fokus. Systemet skall både förenkla vardagen för administratörer samt hjälpa anställda att planera sin privatekonomi.

Daniel Johnsson, Sofia Runnberg och Mikael Wirén är grundarna av Payap

“Idag får många anställda sin lönespec bara dagar innan utbetalning, vilket kan göra det svårt att planera privatekonomin. Med Payap ser man direkt vid inrapportering hur frånvaro eller ledighet påverkar ens kommande lön.” säger Mikael Wirén, medgrundare till Payap.

Systemet erbjuder även direkta utbetalningar för utlägg och lönen behöver inte betalas ut månadsvis – vill företagen istället ge sina anställda lön på dagen eller varannan vecka går det lika bra.

“Vi tror att det finns ett värde för arbetsgivare att bli mer flexibla kring utbetalningar av lön och andra utlägg. Har du exempelvis timanställd personal kanske de föredrar att få sin lön samma dag istället för att vänta i flera veckor.” fortsätter Mikael.

Prisbilden består av fyra nivåer; Bas, Standard, Plus och Enterprise med en gratisperiod på 90 dagar. Man vill skapa en enkel och tydlig prisbild, utan tilläggsavgifter, menar Mikael. Företagen skall få gott om tid på sig att prova produkten innan ett köp.

Payap grundades 2020 av vd:n Mikael Wirén tillsammans med Daniel Johnsson och Sofia Runnberg. Det är första gången de deltar på mässan Personal & Chef.

“Vi är jättespända över att visa upp vår produkt på mässan och ser fram emot att få se folks reaktioner! Vi kommer dessutom bjuda på mjukglass, med ätbara skedar, i vår monter. Så det finns många anledningar att komma och träffa oss!” avslutar Mikael Wirén.

Träffa Payap på Personal & Chef mässan 1-2 december
Monter R:07