Vigleik Takle (41) tar över som vd och koncernchef i HR-tech bolaget Simployer. Han kommer in med lång erfarenhet från ledande SaaS-bolag (Software-as-a-Service) och har under sin karriär arbetat med internationalisering och kommersiell utveckling inom bolag som Volue, Konsgberg Digital och Cxense.

Vigleik Takle (41) tar över som vd och koncernchef i HR-tech bolaget Simployer.

Simployers styrelseordförande, Frode Haugli, är väldigt nöjd med rekryteringen av Vigleik Takle;

-Vi är väldigt glada över att Vigleik kommer in som ny koncernchef i Simployer. Hans erfarenhet från att leda och utveckla tech-bolag och specifikt att skala upp affären i Saas-verksamheter passar som hand i handske med Simployers tillväxtambitioner. Dessutom har han ett genuint intresse för medarbetare, kunder och kultur som är i linje med företagets fokus.

-Jag är imponerad över vad Simployer har åstadkommit över lång tid – bolag har verkligen bevisat att man gång på gång följt med marknadens utveckling och kunnat leverera verklig kundnytta. Det är ett privilegium att få ansvar för att leda över 300 kompetenta medarbetare på den spännande tillväxtresa som Simployer står inför, understryker han.

Vigleik Takle ser fram emot att jobba tätt tillsammans med en redan idag stark organisation och ledningsgrupp och kommer jobba tätt med alla kontor; Oslo, Sarpsborg, Kristiansund, Göteborg, Stockholm och Gdansk.

Simployer har varit ett familjeägt företag sedan starten 1985 och 2020 kom investmentbolaget Ferd Capital in som ny huvudägare.

-Pandemin har skapat en förändrad arbetsmarknad och HR’s roll i företagen har blivit ännu mer strategiskt viktig. Simployer är extremt väl positionerat som den största aktören inom HR-tech, kunskap och rådgivning i Norge, Sverige och framtida geografisk expansion. Något som kommer bli viktigt under kommeande år, säger Danjal Haaland Danjalsson, Investment Professional at Ferd Capital.

Nuvarande VD, Thorfinn Hansen, har arbetat i Simployer i mer än 27 är och har lett verksamheten som VD under de senaste 16. Såväl styrelsen som ägarna uttrycker sitt tack till Thorfinn för ett framgångsrikt jobb med att leda och växa bolaget under en så lång period.

Vigleik Takle kommer att tillträda rollen den första mars 2022 och i period fram till dess kommer Simployers Norgechef, Gard Rønning, att ta en roll som interims-VD.


Simployer erbjuder lösningar  och expertis för att hantera och utveckla medarbetare. Det gör vi genom expertstöd, HR-mjukvara och utbildning.